Google tvrdi da će cijena usluge konkurirati cijenama drugih pružatelja ove usluge koji nude znatno manje brzine pristupa. U prvoj bi fazi Googleovom mrežom trebalo biti pokriveno oko 500.000 domova u SAD-u. Sveprisutni Google odlučio je dodatno proširiti područje svoga djelovanja pa tako uskoro planira američkim kućanstvima ponuditi pristup superbrzom internetu. U planu je izgradnja optičke mreže koja će podržavati brzinu do čak jednog gigabita u sekundi.

Google tvrdi da će cijena usluge konkurirati cijenama drugih pružatelja ove usluge koji nude znatno manje brzine pristupa. U prvoj fazi Googleovom bi mrežom trebalo biti pokriveno oko 500.000 domova u SAD-u.

- Svoj najbrži internet testirat ćemo na više različitih lokacija u SAD-u. Brzina pristupa bit će više od 100 puta brža od one koju trenutačno nudi naša konkurencija. Google već ima optičku mrežu koja povezuje njihove centre, ali i ubrzava pretraživanje te smanjuje troškove Youtubeova poslovanja.

Novi Googleov plan samo je još jedan korak u njihovoj ideji potpunog kontroliranja svih korisnikovih potreba na internetu. Krajem 2009. Google je ponudio uslugu javnoga DNS-a za koji tvrde da korisnicima ubrzava pretraživanje internetskih stranica. Prva ispitivanja pokazala su da se, ako koristite Googleov DNS, internetske stranice otvaraju 55 posto brže.

Korisnik trenutačno u svijetu može dobiti brzinu interneta do 100 megabita, ako ima sreće da živi u zemlji koja ima izgrađenu infrastrukturu za tako velike brzine. Iz naše perspektive sve izgleda kao znanstvena fantastika jer privatni korisnik u svome domu ne može očekivati internet brži od 24 megabita po sekundi.
(DobreVijesti.info/Vecernji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy