Pada li prodaja samo zbog recesije ili ne znamo prodavati i nudimo lošu uslugu kupcima? U izdanju tvrtke Status Prosper krajem ožujka izašla je knjiga Tajna nestalog kupca, autora Saše Petra i Kristine Horbec.

Saša Petar stručnjak je za prodaju, a Kristina Horbec za mjerenje i unapređenje kvalitete usluge. Ovaj renomirani tandem domaćih autora čitateljima otkriva gdje nam nestaju kupci, je li nam prodaja pala samo zbog recesije ili ne znamo prodavati, a kupcima nudimo lošu uslugu. Knjiga po prvi puta hrabro iznosi neke činjenice kao što su da kupac nije uvijek u pravu, da nije on na prvom mjestu, već zaposlenici koji ga uslužuju, da je najvažnija osoba u poduzeću prodavač, da su zaposlenici najbolji odjel istraživanja tržišta, a kupci najbolji prodavači i još mnogo toga. 

Budući da knjiga daje odgovore na pitanja kako konkretno unaprijediti uslugu i uopće kako prodavati bez obzira na stanje u gospodarstvu i čime se bavimo, svatko tko je netko u hrvatskom biznisu, ali i prosvjeti, zdravstvu, neprofitnom sektoru i dr. mora je pročitati ako ne želi uskoro objaviti stečaj, jer kako kažu autori – sve je u životu prodaja.

Saši je ovo već 20. knjiga, dok je Kristini druga, nakon prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, prva na hrvatskom jeziku.
(DobreVijesti.info/TajnaNestalogKupca.webs.com)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy