Temeljem novog Zakona o tržištu naftnih derivata od 20. veljače započela je liberalizacija cijene goriva na hrvatskom tržištu.

Tako prestaje dosadašnja praksa prema kojoj je Ministarstvo gospodarstva svaka dva tjedna određivalo najviše maloprodajne cijene goriva. Umjesto toga trgovci će sami formirati cijene goriva, pa će tako svaka benzinska pumpa imati drugačije cijene goriva a cijene goriva moći će mijenjati i nekoliko puta dnevno.

Zbog toga je gotovo je nemoguće znati koja benzinska pumpa ima najjeftinije gorivo ili kada se cijena promijenila. Tom problemu doskočili su programeri koji su osmislili aplikaciju nazvanu "Gorivo". Ova aplikacija putem GPS-a na mobitelu ili tabletu prikazuje lokacije 50 najbližih benzinskih pumpi i cijene goriva. Moguće je pretraživati sve benzinske postaje, ili samo jednog distributera, te tražiti samo jednu vrstu goriva.


Nakon prikaza lokacije aplikacija će korisniku pokazati i kolika je udaljenost do najbliže benzinske pumpe.  

Aplikacija je besplatna i dostupna za sada samo za Android Os-u i to od verzije 2.2 a može se preuzeti putem Google Play-a klikom ovdje. "Gorivo" za sada radi besprijekorno a developeri najavljuju nove nadogradnje.
(DobreVijesti.info/OsijekOnline.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy