Možda je upravo URB-E budućnost gradskog prijevoza. Ono što je sasvim sigurno jest da je nazvan najmanjim električnim vozilom na svijetu. Minijaturni skuter/tricikl se osim brzinom od 24km/h može pohvaliti i mogućnosti sklapanja u još kompaktnije dimenzije te dometom od 32 kilometra.

U tako sklopljenom izdanju je URB-E moguće vući poput prtljage na dva kotača, a čemu svakako može pomoći masa od svega 13 kilograma. U kompaniji ga smatraju savršenim vozilom za zagušena gradska područja:


Dizajnom s tri kotača su postigli povećanu stabilnost i bolju upravljivost - posebno u mjestima gdje ima mnogo pješaka. URB-E je opremljen i disk kočnicama, a dolazi u dvije varijante - običnoj i GP varijanti namijenjenoj i za zabavniji karakter. Domet ovih vozila je 32 kilometra, a svako punjenje traje otprilike tri sata.

URB-E bi svakako bio gadget manje vrijedan pažnje da se ne može na neki način povezati s pametnim telefonima. Upravo to je i moguće - za iOS i Android platforme su razvijene posebne aplikacije, a URB-E donosi i poseban nosač za pametni telefon. Kroz taj nosač je smartphone istovremeno moguće i puniti i gledati podatke o vozilu, kontrolirati svjetla i sl.

Prvi promo video za URB-EPod opcijskom opremom tu će biti i korištenje pametnog telefona kao 'ključa' za vozilo. Kompanija je na Indiegogo stranici otvorila kampanju kojom prikupljaju sredstva potrebna za masivniju proizvodnju URB-E vozila, kojeg će kupci moći i prilagoditi bojom. URB-E se može kupiti već po cijeni od 790 američkih dolara, što je otprilike 4.500 kuna.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy