Pogonjen Intelovim procesorom Core i5, zamišljen je kao zamjena za papir, ali i zamjena staklenih zaslona, od kojih je lakši, tanji i robusniji.Tvrtka Plastic Logic pohvalila se tijekom sajma CES u Las Vegasu savitljivim tabletom, tankim poput lista papira.

Tablet s plastičnim zaslonom osjetljivim na dodir, dijagonale 10,7 inča (27,1 centimetar), nastao je u suradnji s Intel Labs i Sveučilištem u Queensu.

Papertab ne samo što je tijekom korištenja moguće savijati poput časopisa, već i radi drukčije od klasičnih tableta na tržištu. Umjesto nekoliko aplikacija ili prozora na jednom zaslonu, na raspolaganju imate deset i više interaktivnih zaslona ('papertabova') za svaku aplikaciju koju koristite.
 
Recimo, sučelje vam omogućuje dodavanje privitaka u e-poštu i slanje fotografija dodirivanjem jednog papertaba drugim. Email možete poslati savijanjem gornjeg dijela zaslona, bez potrebe za klikanjem.
 
U Plastic Logicu su, piše Inquirer, uvjereni kako će njihov savitljivi zaslon biti prekretnica u načinu na koji koristimo tablete i računala.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)
 
Pogledajte video:


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy