Starenje ponekad donosi strah, ali i osjećaj slobode jer konačno znamo što želimo od života i kako to dobiti. Lisa Zeidner, autorica knjiga 'Love Bomb: A Novel' i 'Layover', dala je nekoliko savjeta za Huffington Post što bi trebali znati o sebi do pedesete godine i oko čega se ne trebamo brinuti.

1. Bez impresioniranja, molim
Do pedesete godine već ćete znati da nema potrebe za glamuroznim večerama kao biste impresionirali prijatelje ili kolege s posla. Sada vam više ne pada na pamet nakuhavati cijeli dan i spremati kuću dan poslije jer ste željeli pokazati da se u vama krije savršena domaćica. Jasno vam je da u dobrom društvu čovjek može uživati i uz tanjur jednostavne tjestenine s umakom.

2. Zaboravljivost je normalna
Lako je moguće da se nećete moći sjetiti naslova filma koji ste pogledali nekoliko dana ranije ili ćete se zabuniti kod obavljanja najobičnijih poslova. No ono što nikada nećete zaboraviti su specifične stvari i situacije iz života koje cijenite, poput mirisa u bakinoj kuhinji kada je spremala kolače.

3. Djeca zauvijek ostaju vaša djeca
Bez obzira koliko su odrasla i čak imaju svoju obitelj, svako se dijete kad-tad vrati roditelju s manjim ili većim problemima. Stoga i sami možete očekivati da će vas 30-godišnja kći tražiti za pomoć iako je i sama već majka. Budite spremni na to da ćete uvijek pomagati svojoj djeci bez obzira na to koliko su već odrasla i samostalna jer roditelji su samo jedni.

4. A što s viškom vremena?
Djeca su se odselila i imate dovoljno vremena da se posvetite partneru. Seks u ovim godinama sigurno nije čest kao na početku veze, ali je zato opušteniji i točno znate što jedno drugom možete učiniti na obostrano zadovoljstvo.

5. Smiješite se
Bez obzira na sve fizičke promjene za koje ste znali da su moguće, ali teško ste ih prihvatili, ipak budite nasmiješeni. Bore su prisutne, ali od njih je puno važniji pozitivan duh. Budete li nasmiješeni i pristupačni, i drugi će se rado družiti s vama bez obzira na pokoju boru više.

8. Konačno znate biti strpljivi
Nakon čekanja na rezultate ispita, probleme s raznoraznim papirima, otplatama kredita, odgoja djece i ostalih životnih izazova, konačno znate zaista biti strpljivi. Sada znate da će sve vijesti koje čekate stići i da nestrpljenjem ništa ne dobivate, a još manje ako se zbog svega toga bespotrebno nervirate.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy