Dan planeta Zemlje, obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, a ovogodišnja tema su "Zeleni gradovi".

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) portal američke news kuće CNN.com na naslovnici podrubrike Travel (putovanja) objavio je fotogaleriju "20 najljepših mjesta Hrvatske“ , izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Donosimo vam pregled osobina sretnih ljudi. Ako se ne prepoznajete u njima, iskoristite ih za učenje i sami sebe pretvorite u sretne ljude. Jeste li sretni? Što biste odgovorili da vam netko postavi ovo pitanje? Mnogi ljudi o tome ni ne razmišljaju, što nije dobro. Katkada morate zastati i promotriti gdje ste u životu. Evo znakova koji otkrivaju da je netko zaista sretan čovjek.

Ovaj je članak namijenjen tatama koje imaju kćeri. Vaše ponašanje i odnos prema kćerima ne utječe samo na odgoj i razvoj, nego i na sliku koju će vaše curice jednoga dana imati o sebi, kao i na ponašanje u ljubavnim odnosima u koje će se jednoga dana (koliko god odbijali pomišljati da će taj dan doći) upuštati.

Premda se u današnjem svijetu, koji i previše pažnje posvećuje fizičkom izgledu, čini da muškarci padaju samo na obline, istina je ipak malo drugačija. U svojoj partnerici muškarci ipak traže nešto drugo. Naravno da su lijepo lice i tijelo poželjni i da će biti ponosni jer su baš oni osvojili komada, no pravi muškarac cijeni i neke druge vrijednosti.

Bajkovita baranja, okovana snijegom na beskrajnim surducima i vinogradima, starim vinskim cestama napravljenim još iz davnina, mami goste i turiste svojim pričama i tradicijom. I ove godine turistička zajednica baranje je prirpemila zanimljive aktivnosti u prosincu...

Kultura 'kukanja' vrlo popularna u Hrvatskoj zaobišla je protagonistice naše priče. Kristina Ercegović, hodajuća inspiracija, žena s nekoliko pokrenutih biznisa; Ružica Božić, konzultantica, financijska kontrolorka, sada vlasnica Stvaraone, mjesta gdje nastaje bezvremenski nakit; Ljiljana Pišpek, nekad nezaposlena mama sada vlasnica biznisa 'Friško s placa'. U zemlji s 325.098 nezaposlenih, one rade, stvaraju i žive svoj san.

Koliko ste puta djetetu dali obećanje, a kada je došao taj trenutak izmislili ste razlog zašto ga ne možete ispuniti? I drugi će vam roditelji priznato isto, ali ovakvo ponašanje može imati dublje posljedice na djetetov razvoj i odnos s vama.

Izraz „sve što je lijepo kratko traje“, definitivno vrijedi kada su praznici u pitanju! Ljeto se lagano primiče kraju, temperature su niže, godišnji odmori odavno završili, mnogi su već za svojim uredskim stolovima i tipkaju, a u glavama jedna misao „hmmmm...kako će dobro biti na skijanju...“ Zaključak – hoćemo još!

Bogatstva hrvatskog podmorja koje od svega 50-ak metara dubine u Istri ponire do čak 250 metara na otvorenom moru kod Palagruže pravi je izazov za sve ljubitelje ronjenja, bez obzira jesu li iskusni profesionalci ili početnici koji se tek s maskom i disalicom upuštaju u prve podvodne avanture.