Uoči Međunarodnog dana plesa u srijedu, 25. travnja, 17,00 sati središnji osječki trg, Trg Ante Starčevića, pretvorit će se u plesni podij za javni performans u okviru manifestacije “Osječki Trg pleše“ koju organiziraju plesni studio Shine te Baletni studio za mlade osječkog HNK-a.

Na manifestaciji će, zajedno s organizatorima i članovima četiriju osječkih plesnih klubova, plesnu koreografiju izvesti gotovo 300 plesača. -  U našim plesnim radionicama utrošeno je puno vremena za uvježbavanje koreografije i pripreme za ovu manifestaciju, a prvenstveno nam je bilo u cilju uključiti djecu i mlade kako bi se afirmirala plesna umjetnost kod tih dobnih skupina – pojasnila je Mira Rudež Sekereš iz plesnog studija Shine.

S obzirom na to da je u Osijeku plesna umjetnost, unatoč brojnim plesnim klubovima,  gotovo pred krahom, organizatori  projektom  “Zaplešimo zajedno“, čiji je dio i spomenuta manifestacija,  izravno pokušavaju utjecati na aktivno uključivanje mladih u ovu umjetnost.

U ovom projektu će sudjelovati slijedeći klubovi grada osijeka:
Plesni klubovi i studio Shine, PS CorpArt, PK Broadway, Baletna skupina HNK, Glazbena škola F. Kuhača, Capoeira klub Senzala - Igor Krstić, PK Feniks, PK Bolero, PS Legato, Osceo Delal, Breakdance skupina Original Skills Crew, PK Funkee Sapiens, PS Dokkica, PK Leon, PS Illusion, Lady dance Osijek, IAESTE Osijek.

KOREOGRAFIJA za "Osječki trg pleše"

Kao jedan od najvećih problema nameće  se manjak mlađeg kadra u plesnom ansamblu HNK-a te bi se kroz projekt  “Zaplešimo zajedno“ afirmirao klasični balet spajajući ga sa suvremenim plesom.  Shodno tome će se tijekom svibnja i lipnja u četriri škole i dva vrtića, na području grada Osijeka,  uprizoriti glazbeno-scensko djelo „Balet iz suvremenosti gledan“ kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za oba oblika umjetnosti (klasični balet i suvremeni ples) čime bi se pospješilo priključivanje podmlatka plesnom ansamblu.

Ujedno, cilj je ovoga projekta utjecati na kvalitetno provođenje slobodnog vremena  te preveniranje asocijalnog ponašanje kod djece i mladih. Prilikom izvođenja ovoga javnog performansa, sa više video kamera postavljenih po cijelom trgu i iz zraka snimati će se Osječka proljetna plesna video razglednica kojom ćemo pokazati svima kako Osijek plesom pozdravlja proljeće.

Medijski pokrovitelji su Osijek-Online.com gradski portal, Glas Slavonije, Slavonski radio, Radio plus, GerilaFilm production i osječki fotograf Tomislav Šilovinac.

Sponzor je Zaklada Slagalica u projektu „Malo za puno“.

Kontakt: Mira Rudež 099 460 7380
Facebook event: www.facebook.com/home.php?#!/events/395626793791735
Video koreografija: http://youtu.be/RZw7gkleVo0

(DobreVijesti.info/Osijek-Online.com)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy