Skakanje na trampolinu nije nešto što bi smatrali ekstremnim sportom. No trampolin na zidu nije poput onog tradicionalnog olimpijskog sporta. Zidni trampolin je "buntovnija verzija" koja potiče akrobate na improvizaciju. "Osjećaj je kao na trampolinu, ali puno više cool", rekao je kanadski gimnastičar Julien Roberge. Roberge je majstor novog sporta, a on i njegovi prijatelji gimnastičari nadaju se da će "zidni trampolin" postati i službeno natjecanje X Gamesa.

Zabavljački div Cirque du Soleil koristio je zid godinama u predstavama poput "Draliona" i "La Noube". Stoga bi ga mnogi voljeli vidjeti i izvan njihovog šatora.

Jeff Jay, vlasnik škole ekstremnih sportova u Las Vegasu kaže da je ondje zidni trampolin postao toliko popularan da je angažirao dvoje trenera za podučavanje te postavlja i novi zid. "Mnogi ljudi koji nastupaju u velikim spektaklima u gradu dolaze i treniraju tijekom slobodnih dana", kaže Jay.

Jedan od njegovih sportaša, Chris Purdy, voli mantru "nema pravila". "Trampolin je na neki način dosadan", kaže Purdy. "Usporedio bih ga s vojskom - postoje tako stroga pravila. Ovdje možete dodati više trikova, nešto novo i uzbudljivo. Potoji puno više osjećaja slobodnog stila".

Roberge i njegova ekipa nadaju se da će im se u ovome pridružiti više američkih tržišta, a u međuvremenu oni dnevno provode sate brušenjem vještine koja trenutno još uvijek nije službeno priznata. No to je nešto što će se, nadamo se, promijeniti - ako je Robergeova strast bilo kakav pokazatelj. "Skačem deset godina", rekao je Roberge. "I apsolutno to obožavam. Ne želim nikada prestati".


Komentari (1)add comment

Dora kaze:

...
Ja bi to u Splitu! smilies/smiley.gif
 
21 Ožujak, 2012
Glasovi: +1

Napišite komentar

busy