Sredinom veljače održat će se u Zagrebu prvi 'Valentine's Zagreb salsa festival'. Brojni ljubitelji plesa i zaljubljenici u salsu iz Zagreba, ali i cijele Hrvatske te okolnih zemalja, okupit će se kako bi učili od poznatih svjetskih instruktora te sudjelovali na nezaboravnim partijima koje neizostavno upriličuju salsa događanja ovakvih razmjera.


U organizaciji plesne škole 'Salsoteca' iz Zagreba, održat će se od 17. do 19. veljače prvi 'Valentine's Zagreb salsa festival'. Cijelo događanje zauzet će mjesto u atraktivnim dvoranama zagrebačkog Hypo centra, na Slavonskoj aveniji, koje će za vikend nakon Valentinova okupirati ljubitelji vrućih latino plesova: razuzdane salse, zavodljivog tanga, senzualne bachate, te sve popularnije seksi kizombe.

Preko dana, učesnici festivala  imat će priliku pohađati radionice plesa koje će voditi, kako svjetski, tako i domaći instruktori, dok će večeri biti rezervirane za vruće plesne partije koji često na ovakvim događanjima znaju potrajati do dugo u noć.

Svi su pozvani

Iskusni plesači salse i srodnih plesova, koji posjećuju okolne salsa festivale, već znaju što ih očekuje: tri dana prepuna plesa, druženja, novih iskustava, novih poznanstava,  zabave i smijeha, uz pokoju kapljicu znoja. Dani su to u kojima, kako kažu, njihovo plesno umijeće dobiva novi uzgon i penje se na jednu višu razinu. Sve u svemu, znaju da ih očekuje nezaboravan vikend.
Da ne bi sve bilo rezervirano samo za iskusne plesače, festival obuhvaća i radionice za potpune početnike u plesu. Izvrsno je to okruženje za učiniti svoj prvi plesni korak - kada vas atmosfera i ljudi oko vas ponesu, prije nego se snađete, shvatit ćete da, samo odjednom – plešete.  Da, tako je lako.

Izvrsna prilika

Održavanje ovakvog jednog događanja kao što je salsa festival u našoj blizini, što za mnoge plesače znači i u našem gradu, predstavlja izvrsnu priliku da sve ono, radi čega smo putovali u okolne zemlje  i izdvajali za to pozamašne sume novca, doživimo na našem pragu - i to za dva do tri puta manju cijenu. Čak štoviše, mnogima je prilika da dožive salsa festival bila uskraćena upravo zbog tog faktora – ograničenog budžeta. 'Valentine's Zagreb salsa festival' okreće cijelu stvar u našu korist te nam dovodi predstavnike instruktorske elite svjetske salsa scene i najzagriženije plesače salse. Mogli bismo reći da ovim festivalom sam duh svjetske salsa scene dolazi i u naš grad.

Vrsni instruktori

Instruktori na radionicama stvaraju izvrsnu atmosferu svojom vedrinom i zabavnim karakterom, istodobno s lakoćom i profesionalno prenoseći svoje plesno znanje. Svojim plesnim točkama na partijima atmosferu dovode do usijanja, a opet su tako pristupačni da svatko može zaplesati s njima. Očaravajući nas svojom energijom i karizmom na svakom koraku, plesni duh nam donose: Magna Gopal iz New Yorka, diva i zvijezda 'Valentine's Zagreb salsa festivala', plesni parovi: Nuno Furtado & Vanda Gameiro iz portugala, te Terry Tauliaut & Cecile Ovide iz Francuske,  instruktori: Ozy Shyne i Dani K iz Londona koji će nas, osim plesom, častiti i glazbom sa svojih DJ pultova.

Uz strane instruktore, postavu festivala činit će i neka od zvučnih imena domaće salsa i plesne scene: Hrvoje Kraševac & Dora Budić iz plesnog studija 'Fever', te Ricky & Tajana iz plesne škole 'Salsoteca'. Naši su to instruktori koji već dugi niz godina uspješno šire plesni duh u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Iskusni organizatori
Zahtjevan posao organizacije festivala preuzeli su na sebe voditelji plesne škole 'Salsoteca' iz Zagreba Tajana Varunek i Jurica Ruždjak, još poznat i kao DJ Ricky. Osim pozamašnog plesnog iskustva koje, što se salse tiče, seže do samih njenih začetaka u Hrvatskoj, iza Tajane i Jurice stoji dugogodišnje iskustvo u organiziranju tjednih salsa partija. Uz to, bili su organizatori i tri manja salsa događanja pod nazivom 'Salsa weekend', na kojima su također ugostili poznate svjetske instruktore te nam dali nagovještaj tek dijela onoga što nas očekuje na ovom festivalu.

Valentinovo i ples – savršena kombinacija
Prema riječima samih organizatora, kako je datum održavanja festivala postavljen u vrijeme koje tradicionalno smatramo vremenom zaljubljenih, vremenom romantične ljubavi, vizualni identitet festivala dobio je ljubavnu tematiku:
„Razmatrajući ostala događanja na salsa sceni u Hrvatskoj, drugi mjesec pokazao se kao logičan izbor. Zbog blizine Valentinova, odlučili smo temu ljubavi dodati kao šlag na tortu našem festivalu.“

I zaista, za sve one zaljubljene parove, proslava Valentinova u plesnom izdanju zvuči jako romantično. S druge strane, za sve koji tek trebaju upoznati svog pravog ljubavnog i plesnog partnera, uz plesni podij, ugođaj u ozračju Valentinova i vruće latino ritmove, dovoljno je samo da jedan pogled preraste u ples, jedan ples da preraste u zagrljaj, jedan zagrljaj da preraste u – ljubav.

Više o prvom 'Valentine's Zagreb salsa festivalu' možete saznati na internet stranici www.zagrebsalsafest.com


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy