Pravilan zalogaj prije treninga, koji je kombinacija ugljikohidrata s malo proteina, može vam dati poticaj i energiju potrebnu za savršen trening. U protivnom, mogli bi se osjećati usporeno i slabije pokretljivi tijekom vježbanja. Umjesto trčanja na prazan želudac, isprobajte ove tri namirnice koje dokazano daju dodatni poticaj koji vam je potreban dok trenirate.


Grožđice: Ne pretjerujte sa složenim ugljikohidratima i proteinima neposredno prije treninga - mogle bi vas omesti želučane tegobe. Umjesto toga, posegnite za malim, ali lako probavljivim obrokom od oko 25 grama jednostavnih ugljikohidrata. Osim što su lako probavljive, grožđice sadrže i druge hranjive tvari poput vitamina, minerala i vlakna koja su bitna za sportaše.

Tamna čokolada: Posegnite za malim zalogajem tamne čokolade ako želite dodatni poticaj energije. Prema nedavnim istraživanjima, tamna čokolada sadrži flavonoid koji može pomoći prevladati umor tijekom treninga. Potrebna količina je mala, oko samo 5 grama, tako da je sasvim u redu pojesti ju neposredno prije treninga.

Kava: Još jedan proizvod za poboljšanje performansi treninga može biti i šalica kave. Kofein daje energiju i također dokazano poboljšava brzinu i izdržljivost kod sportaša, a može čak i potaknuti tijelo da sagorijeva više masti. Međutim, ne uzimajte šalicu kave neposredno prije treninga. Za najbolje rezultate, završite s pijenjem kave najmanje 30 minuta ranije te ako već niste jeli, kombinirajte ju sa jednostavnim ugljikohidratima.


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy