Blanka Vlašić je potukla konkurenciju u Dohi. Najbolja hrvatska atletičarka je najsjanije odličje osigurala na visini od dva metra. Blanka Vlašić, najbolja svjetska skakačica u vis, obranila je lakoćom naslov svjetske prvakinje u dvorani. U Dohi je zlatni skok bio onaj preko dva metra.

Konkurencija je Blanki sve manja u ovoj disciplini, te je gotovo rutinski došla do zlata i reprize onoga što je napravila prije dvije godine u Valenciji. Tako je ponovila uspjehe Bergqvist i Sljesarjenko koje su također uspjele obraniti svjetsko zlato u dvorani, u visu.

Sve visine do 205 centimetara je Blanka Vlašić preskočila iz prvog pokušaja. Startala je sa 187, pa 191, da bi 194 centimetara propustila. Vratila se na zaletište kod 196 centimetara, te je i tu visinu apsolvirala iz prvog pokušaja, kao i visinu na dva centimetara više.

Njene konkurentice su, pak, počele mučenje već kod 194, te potom kod 196. Španjolka Ruth Beitia i Amerikanka Chaunte Howard Lowe su se nekako dovukle do dva metra, ali ta je visina bila nemoguća misija za njih. Blanka Vlašić je iz prva otišla i preko dva metra (88 puta u karijeri, računajući natjecanja na otvorenom i u dvorani), te tako osigurala novo zlato.

Potom je postavila letvicu na 205 centimetara, visinu novog rekorda Svjetskih prvenstava (vlasništvo je Štefke Kostadinove), no Vlašić nije uspjela preletjeti preko te visine.

Srebro je na kraju osvojila Beitia, a broncu Howard Lowe.

Dvoranski SP u atletici, skok u vis:
1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.00

2. Ruth Beitia (Špa) 1.98

3. Chaunte Howard Lowe (SAD) 1.98

Navijači uz Blanku i u Dohi
Među pet tisuća gledatelja u dvorani Aspire našlo se i tridesetak Hrvata koji su istrošili grla navijajući za Blanku Vlašić. Najviše ih je bilo iz splitskog Konstruktora, a predvodio ih je Zagrepčanin Davor Kelentrić.


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy