Ostalo je još oko dva mjeseca do najveće globalne utrke ikad održane. Šest kontinenata ugostit će utrku koja će se u isto vrijeme 4. svibnja održati na 40-ak svjetskih lokacija.

Gotovo svaki put kada kažemo da ćemo promijeniti neke stvari u životu mislimo i na to kako ćemo pobjeći od izležavanja u naslonjaču i početi vježbati. Mogućnosti su, kad je sport u pitanju, vrlo raznovrsne. Ovisno o osobnim afinitetima možete birati od grupnih do individualnih treninga, no prije odlaska na prvi sat vježbanja dajemo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da već nakon nekoliko odlazaka u fitness centar ne odustanete i ne vratite se u udobnost fotelje.

Osijek će od 10. studenog dobiti najveći i najmoderniji fitness centar "City Fitness". Moderno uređeni centar utvorit će se u sklopu novog autobusnog kolodvora, a kako teku pripreme, i što očekuje posjetitelje, i kako teku pripreme provjerili smo u subotu. 

Kad pomislite na skakanje preko užeta, vjerojatno vam prvo padne na pamet djetinjstvo – sjećanje na igre u dvorištu sa djecom. Ili se možda sjetite sportaša i ljudi iz teretane kako vježbaju. Skakanje preko užeta je već stoljećima jedna od dječjih najdražih igara. Isto tako to je korisna vježba za one koji žele poraditi na kondiciji. Ali preskakanje užeta je i puno više od toga. To je odlična aerobna vježba za koju vam ne treba niti puno vremena niti novaca, pa ni prostora.

Uoči Međunarodnog dana plesa u srijedu, 25. travnja, 17,00 sati središnji osječki trg, Trg Ante Starčevića, pretvorit će se u plesni podij za javni performans u okviru manifestacije “Osječki Trg pleše“ koju organiziraju plesni studio Shine te Baletni studio za mlade osječkog HNK-a.

Flying disc klub Karlovac, jedan od najmlađih karlovačkih sportskih klubova, nakon svega tri godine postojanja ( a nepunih osam godina nakon dolaska ultimate-a u Hrvatsku ) dobio je čast organizirati PRVO HRVATSKO ULTIMATE OPEN PRVENSTVO.

Proljeće je stiglo. Sada kada možete pospremiti zimsku odjeću i provesti nešto više vremena vani, vrijeme je da smislite kako možete uključiti malo više tjelovježbe u svoj raspored. Ako ste poput većine ljudi, problem je vjerojatno u tome što je vaš dan pretrpan stvarima koje morate napraviti. Više tjelovježbe znači zapravo promjenu nekih navika kako bi dodali više fizičke aktivnosti u svoj dan. Navike može biti teško promijeniti, ali tjelovježba može postati dio vašeg života i bez odlazaka u teretanu.

Skakanje na trampolinu nije nešto što bi smatrali ekstremnim sportom. No trampolin na zidu nije poput onog tradicionalnog olimpijskog sporta. Zidni trampolin je "buntovnija verzija" koja potiče akrobate na improvizaciju. "Osjećaj je kao na trampolinu, ali puno više cool", rekao je kanadski gimnastičar Julien Roberge. Roberge je majstor novog sporta, a on i njegovi prijatelji gimnastičari nadaju se da će "zidni trampolin" postati i službeno natjecanje X Gamesa.

Na našu težinu utječu mnogi faktori koji uključuju i genetiku, ali i način života. U borbi sa skidanjem kilograma, jedenje mikro porcija i mahnito vježbanje nije baš najbolje rješenje, a da ne pričamo o frustracijama i povratnim efektima koje to sa sobom nosi. Stoga donosimo 4 mala savjeta koji ne iziskuju takva odricanja i napore, a mogli bi biti od pomoći.

Fizička aktivnost, čak i u manjim ili umjerenim dozama može izvrsno utjecati na šanse za prestanak pušenja. Sveučilište u Zapadnoj Virginiji otkrilo je da su tinejdžeri, osobito pripadnici muškog spola, bili skloniji prestati pušiti ako je tjelovježba bila dio njihovog programa prestanka pušenja.