Planirate seksi i vruću noć pod plahtama s partnerom ili partnericom? Iako ste se možda opremili svim potrebnim rekvizitima, od seksi opravica, igračaka do glazbe, možda biste ipak trebali obratiti pažnju na još nekoliko sitnica, kao što je hrana koju jedete. Naime, određene namirnice mogu vam potpuno ubiti želju za seksom, pa ih prije akcije svakako treba izbjegavati.

Hot Dog
Iako je ova poslastica jedna od najdražih, uživanje u ovom fast food obroku prije seksa baš i nije najbolja ideja. 'Hot dog je prepun zasićenih masti koje stvaraju zapreke u arterijama kako penisa, tako i vagine, čime se stvaraju neprilike koje mogu onemogućiti ostvarivanje seksualnog odnosa', kaže Richard Jacqueline, seksualni terapeut iz Santa Barbare. Kao zdraviju poslasticu Richard Jacqueline preporučuje riblje tacose. Naime, omega-3 masne kiseline povoljno djeluju na kardiovaskularni sustav, što itekako dobro djeluje na seksualno uzbuđenje, a u krajnjem cilju i na sam seksualni odnos, piše Yahoo Shine.

Pepermint
Loš zadah može biti automatski djelovati vrlo odbojno, a osvježenje daha može tu situaciju barem malo popraviti. Međutim, kako poručuju znanstvenici, posezanje za pepermintom u tom slučaju baš i nije najbolja ideja. 'Pokazalo se kako mentol u pepermintu smanjuje razine testosterona, što u velikoj mjeri smanjuje seksualni nagon', kaže doktor Richard Chomping, dodajući kako je žvakanje žvakaćih guma s okusom peperminta još lošiji izbor jer žvakanje izaziva podrigivanje. 'Ukoliko baš morate prije seksa i igrica pod plahtom osvježiti dah, posegnite za čajem od mente koji ima relativno nisku razinu mentola, a za probavu je bolji izbor od žvakaće gume', savjetuje life coach Robyn Youkilis.

Gazirana pića
Ukoliko inače uživate u gaziranim pićima, posebice ako ih volite miješati s alkoholom, možda biste ipak trebali prije seksa preskočiti čašu svog omiljenog pića. 'Pića s mjehurićima mogu vas napuhnuti i izazvati plinove, što baš i nije seksi kombinacija', kaže seksologinja Yvonne K. Fulbright. Doktor Richard dodaje kako dodatak kinina koji toniku daje gorkasti okus može trenutno smanjiti razinu testosterona, pa čak i broj spermija. Bolji izbor svakako je nezašećereni čaj, koji osim što podiže raspoloženje, poboljšava fokus i potiče bolji protok krvi kroz tijelo, što je idealna kombinacija za seks.

Pomfrit
Ukoliko planirate ili pak imate na umu skorašnju akciju u spavaćoj sobi, svakako biste trebali izbjegavati pržene krumpiriće. Transmasnoće u pomfritu mogu negativno djelovati na razine testosterona i cirkulaciju. Osim toga, visok udio soli u krumpirićima može također muškarcima, posebice onima s visokim krvnim tlakom, otežati postizanje erekcije. Kod drugih, visok udio natrija može izazvati i ne baš tako seksi osjećaj nadutosti. Ukoliko baš želite jesti krumpir, doktor Richard savjetuje da radije odaberete onaj pečeni jer on omogućava oslobađanje dopamina koji poboljšava raspoloženje.

Tofu
Ukoliko na pameti imate kakve vruće igrice s partnerom, možda bi ipak bilo najbolje da tijekom večere preskočite tofu. S visokim razinama fitoestrogena, velik broj namirnica koje se baziraju na soji može povećati razinu estrogena, a upravo je dodatna količina estrogena 'kradljivac' želje za seksom i kod muškaraca i kod žena. Kao vegetarijanski prijateljsku alternativu odaberite jaja koja imaju visoke udjele vitamina B5 i B6 te tako smanjuju stres i uravnotežuju hormone, što pogoduje libidu.

Konzervirana hrana
Iako se ta solucija može učiniti kao jednostavno i praktično rješenje za večeru, upravo je to najjednostavniji način da potpuno ubijete strast u sobi. 'Sva konzervirana hrana sadrži visoke razine natrija koji će tijelo navesti na zadržavanje tekućine i uzrokovati napuhnutost', objašnjava doktorica Fulbright. 'Ukoliko baš ne možete preskočiti konzerviranu hranu, tada ju barem isperite u mrežastom cjedilu ili pak hranu natopite na 20 minuta u vodi kako biste barem umanjili količinu soli', objašnjava Youkilis.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy