Početak ljeta započinjemo pravom glazbenom poslasticom koju svi ljubitelji američkog indie-rocka željno iščekuju još od njihovog zadnjeg nastupa 2010. godine. Grupa The National se vraća u Hrvatsku, a Zagreb je uvršten u jedan od sedam europskih gradova u kojima će održati svoju turneju i predstaviti novi album ''Trouble will find me''. Nastali su 1999. godine u Cincinnatiu, Ohio, a trenutna adresa im je ona njujorška. Matt Berninger piše i izvodi sjajne stihove u dubokom baritonu,  dok je ostatak benda sastavljen od braće: Aaron i Bryce Dessner, te Scott i Bryan Devendorf.

Koncert će se održati 2. srpnja na zagrebačkoj Šalati na koju kao predgrupu The National dovodi sjajne Local Natives. Grupa je formirana 2008 godine u Los Angelesu u Kaliforniji i sviraju alternativni indie-rock, pop- rock ili neku od kombinacija. Sjajnim glazbenim uradcima poput ''You & I'', ''Breakers'', ''Gorilla Manor'' sigurno će zapaliti sve koji se nađu na zagrebačkom koncertu.

The National je jedna od onih grupa koja je gradila karijeru korak po korak, stvarajući zvuk koji je naposljetku bio i prepoznat. Nastupajući godinama po malim klubovima u Americi i Europi, bilo je samo pitanje vremena kada će ova glazba naći put do šire publike. Uspoređivali su ih s Leonardom Cohenom, Wilcom, Joy Division i mnogim drugima, ali sjajna glazba koju rade te živopisni i melankolični tekstovi pokazali su se prepoznatljivima i jedinstvenima u svijetu.

Kako zvuče uživo i koja atmosfera vlada kada oni stupe na scenu, moći ćete se uvjeriti za koji dan. Karte su dostupne diljem Hrvatske u svim Dallas Music Shopovima, te u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku.

Dolores Marčetić


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy