Sljedećih nekoliko dana rezervirano je za 12. Festival europske kratke priče koji se osim u Zagrebu, održava i u Varaždinu koji je Grad partner. Svi ljubitelji književnosti, ali i ostalih umjetničkih izražaja u periodu od 26.- 31.05. 2013. imat će prilike upoznati preko dvadeset najboljih svjetskih pisaca iz petnaestak zemalja. Program na koji smo navikli ove godine je nešto drugačiji, jer će se festivalu pridružiti neke druge umjetničke forme poput stripova.  Lea Kralj, Helena Janečić, Ivana Armini, Ivana Pipal, Sara Divljak i Karrie Fransman (stripašica čiji su radovi izlazili u 'The Guardianu', a njezin serijal The Night I Lost My Love objavio je 'The Times') umjetnice su čiji je rad uz pomoć strip umjetnika Stjepana Bartolića iz kratkih stripova pretvoren u animirane najave.

Službeno otvorenje festivala održat će se u zagrebačkom književnom klubu Booksa 26. svibnja u 20 sati, gdje će svoje radove čitati Owen Martell (Vels), Josip Novakovich (Kanada) i Keith Ridgway (Irska). Zemlja partner 12. FEKP-a je Vels, a više informacija o tom odabiru dobit ćemo kroz druženje s Deborah Kay Davies, Jon Gower i Rachel Trezise 28. svibnja u kafiću U dvorištu u 19 sati gdje će biti održan 'Kratak uvod u suvremenu velšku priču'.

Gosti 12. FEKP-a su: Hassan Blasim (Irak/Finska), Philippe Claudel (Francuska), Mary Costello (Irska), Karrie Fransman (UK), FIlip David (Srbija), Paolo Giordano (Italija), Jon Gover (Vels), Rawi Hage (Kanada/Libanon), Damir Karakaš (Hrvatska), Deborah Kay Davies (Vels), Senko Karuza (Hrvatska), Ildiko Lovas (Mađarska), Adam Marek (UK), Owen Martell (Vels), Josip Novaković (Kanada), Denis Peričić (Hrvatska), Alek Popov (Bugarska), Edo Popović (Hrvatska), Keith Ridgway (Irska), David Roas (Španjolska), Ivana Simić Bodrožić (Hrvatska), Rachel Trezise (Vels).

Sve ostale informacije i raspored festivala možete pogledati na stranici FEKP-a: http://europeanshortstory.org

TEKST: Dolores Marčetić


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy