Klinci na plaži uvijek imaju dobar apetit, ali roditeljima to stvara probleme jer ne znaju što bi im sve ponijeli, a da to nisu nezdrave grickalice ili sladoled.

Kada se pije crveno, a kada bijelo vino? Zašto crvena vina zovemo crnima? Je li godina berbe važna? Na ta i druga osnovna pitanja o vinu, odgovore nam je dao vrsni vinski znalac Sandi Paris.

Približavanjem srca turističke sezone, sve više stranih siteova za putovanja preporučuju Hrvatsku kao zanimljivu destinaciju, Dubrovnik je među top deset gradova po znamenitostima, a nije zaobiđena ni zanimljiva gastronomija Lijepe Naše. Autorica Rachelle Lucas s thetravelbite.com, izdvojila je top deset namirnica koje turisti trebaju kušati u Hrvatskoj.

Kalcij je najzastupljeniji mineral u tijelu, a dobro je poznato da je upravo on od vitalne važnosti za kosti i zube. Međutim mnogi ne unose u tijelo dovoljnu količinu kalcija što se pak odražava na cjelokupno zdravlje. Među najboljim izvorima kalcija su dakako mliječni proizvodi, no kalcij se također krije i u lisnatom povrću, mahunarkama, ribi i voću.

Svi ljubitelji pomfrita znaju koliko je nezdrav pa biste mogli isprobati zdraviju varijantu napravljenu od slanutka uz ukusan umak od jogurta.

Izuzetna ljekovitost sjemenki konoplje je poznata tisućama godina! Izvor je cjelovitog proteina (sa svim aminokiselinama), obnavlja sve stanice tijela i posebno moždane neurotransmitere i tako doprinosi osjećaju ugode i raspoloženja.

Pečeni krumpiri, a tu se ne misli na one pečene u ulju kao što je pomfrit, ne samo da su ukusni, nego su i zbog niza razloga korisni za zdravlje.

Ako ste ljubitelji prave kave, zasigurno već znate neke tajne spravljanja ovog omiljenog napitka, ali još nekoliko zanimljivih informacija nije na odmet.

Imate li vremena i volje za kuhanje i igru u kuhinji, probajte napraviti peku kod kuće.

Cimet je zbog mirisa i arome cijenjen začin, no treba znati da cimet ima i mnoga ljekovita djelovanja na naš organizam. Cimet ima snažno antibakterijsko i antigljivično djelovanje te nudi mnoge prednosti za ljudsko tijelo.