Redovito i ispravno prozračivanje prostora je vrlo bitno u borbi protiv vlage. Ona se stvara kroz disanje, znojenje, kuhanje, kupanje i sušenje rublja. Kućni ljubimci i sobno bilje također mogu biti uzrok prekomjerne vlage u kućanstvu.

Namještaj od transportnih drvenih paleta u posljednje je vrijeme postao tema mnogobrojnih razgovora kada je u pitanju jeftino, a atraktivno namještanje i opremanje nekog prostora.

Plaćanje računa, hrana ili školovanje djece stvari su koje opterećuju gotovo svakoga u Lijepoj Našoj. Ponekad se doslovce osjećamo kao da je novčanik rupa bez dna.

Polazak u školu velik je događaj i novo iskustvo za svako dijete, ali i za roditelja. Dijete napušta zaigrani svijet u vrtiću i čekaju ga mnoge promjene. Roditelji se boje upravo tih promjena, ali uz razgovor s djetetom mogu se izbjeći problemi i strahovi.

Koliko god željeli s vremena na vrijeme malo promijeniti uređenje doma, odustanemo i od same pomisli na potencijalne troškove koje takvi zahvat iziskuju. No uz malo mašte i kreativnih ideja, bez rušenja zidova i nepotrebnih troškova, moguće je osvježiti prostor i iskoristiti najbolje od onog što imamo.

Ljetne vrućine znaju biti nepodnošljive jer nam se čini da ne možemo disati ni raditi, ali uz klasične ventilatore i klime, postoji još par trikova koji vam mogu pomoći.

Ako ste mislili da je sapunu mjesto samo na lavabou ili u tušu, grdno ste se prevarili. Sapun je zapravo izuzetno multifunkcionalan i može da vam bude od koristi u bezbroj situacija. Pogledajte na koje sve načine možete koristiti sapun, jer ćete tako uštedjeti energiju, novac i vrijeme.

Mrlje s odjeće i namještaja lako možete ukloniti uz pomoć jednostavnih kućanskih trikova.

Češnjak je odličan saveznik u borbi protiv prehlada i nezamjenjiv u kuhanju, ali ima i dodatne čarobne moći za koje možda niste znali.

Osim što ju je lako uzgajati, metvica ima nevjerojatnih prednosti. Evo nekoliko savjeta kako metvicom na prirodan način otjerati neželjen kukce, uvijek imati svjež miris u domu te ublažiti grčeve u trbuhu.

Koliko često razmišljate o tome da uzmete više vremena i prostora samo za sebe i bavite se nečime što volite i što vas čini sretnima? Donosimo vam pet zanimljivih ideja kako da stvorite više prostora i vremena za sebe.

Soda bikarbona se može koristiti kao jeftinija i zdravija zamjena za bar pedesetak industrijskih proizvoda koje svakodnevno koristimo. Jednako je efikasna, jeftinija i bezopasna.

Možda biste ove godine mogli napraviti neki iskorak i osim kapa, rukavica, šalova, novčanika i setova s proizvodima za tuširanje pokloniti nešto drukčije. Svake godine ista "muka". Što kupiti za poklone svojim najmilijima i pritom ne ostaviti "gaće na štapu"? Možda biste ove godine mogli napraviti neki iskorak i osim kapa, rukavica, šalova, novčanika i setova s proizvodima za tuširanje pokloniti nešto drukčije.

Istraživači su otkrili da krumpir kuhan 8 minuta može stvoriti bateriju koja proizvodi 10 puta više snage od sirovog. Haim Rabinowitch, profesor znanosti agrikulture, i njegov tim su otkrili da korištenjem jedinica napravljenih od četvrtine kriške krumpira koja se nalazi između bakrene katode i cinkove anode spojene žicom, mogu osvjetljavati sobu sa LED svjetlima čak do 40 dana.