Ako ste barem jednom uživali u tišini na način na koji to čini Depeche Mode, morali ste se zaljubili na prvo slušanje. Kombinacija elektroničkih tehnika i zvukova koja budi sva osjetila pokazala se kao dobitna, jer osim što su ostavili veliki trag u glazbenoj industriji, Depeche Mode je uvršten među 50 bendova koji mijenjaju svijet.

Dave Gahan, Martin Gore i Andrew Fletcher britanski je trio kojeg više od 35 godina prate milijuni fanova diljem svijeta. Hrvatski obožavatelji ispunjavaju dvorane do zadnjeg mjesta još od njihovog prvog nastupa  2001. godine, a ove godine dolaze po četvrti put. U pripremi je sjajan audio- vizualni spektakl koji nikako ne treba propustiti.

Koncert će se održati u Areni Zagreb, 23. 05. 2013 u sklopu europske turneje kojom se promovira novi album ''Delta Machine''.  Radi se o dugoočekivanom studijskom albumu, 13- tom po redu. Delta Machine album je dostupan u tri verzije: standardni CD, deluxe CD te LP. Ovo je njihov prvi album za novog izdavača- Columbia Records/Menart.

Osim koncerta, u Klovićevim dvorima u Zagrebu, do 23. svibnja može se pogledati izložba pod nazivom ''Depeche Mode Fan exhibition'', koja je sklop rijetko viđenih predmeta vezanih uz ovu grupu, a većina njih će u Zagrebu biti predstavljena po prvi put. Namijenjena je ne samo fanovima grupe, već i interesentima za fotografiju, grafički dizajn, pop kulturu, marketing koji kroz ovu izložbu mogu puno toga vidjeti i naučiti. Neki od primjeraka koji se mogu vidjeti su prva demo snimka benda, master ploča benda koje je izdala istočnonjemačka diskografska kuća Amiga, EMU-2 sampler koji je bend koristio, Depeche Mode Fan Bible, masterkolekciju sa stotinama predmeta, vinila, singlica...

Izložba je jedinstvena po tome što će osim u Zagrebu biti postavljena u još samo tri grada- Bratislavi, Berlinu i Budimpešti. Predmeti dolaze iz kolekcije Dennisa Burmeistera, grafičkog dizajnera koji s  povjesničarom Saschom Langeom radi i na monografiji benda. Svakako vrijedno posjete i sjajna uvertira za spektakl koji nam Depeche Mode sprema 23. svibnja.

Tekst: Dolores Marčetić


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy