Krajem prošlog tjedna, na obali Save, 20-ak djevojaka, nekadašnjih članica Djevojačkog zbora Mozartine koje su okupile pod imenom „Ex Mozartine“, snimale su spot za svoju prvu zajedničku pjesmu. Sam projekt koji kreće zamišljen je kroz suradnje sa renomiranim hrvatskim glazbenicima, te će se finalno okruniti i izdanjem albuma.

Prva pjesma koja je snimljena u sastavu „Ex Mozartine“ obrada je Urbanove pjesme „Glas jeka“ sa njegovog posljednjeg albuma. Aranžman za pjesmu napravio je Nikša Bratoš , a pjesma je u studiju snimljena krajem prošle godine. „Ex Mozartinama“ se na pjesmi pridružio i Damir Urban koji je svojim prepoznatljivim vokalom dao svemu poseban štih. Projekt na hrvatsku estradu donosi sasvim novi zvuk, čiste djevojačke glasove koji će u novim obradama ponovno iznijeti već poznate pjesme.  Od prvog veljače pjesma će se zavrtiti u eteru hrvatskih radio postaja.

Spot je zamišljen kao prikaz jednog života i njegove prolaznosti, učeći širu publiku na cijenjenje onoga bitnog u životu, gledajući vrijednosti, poštujući prijatelja i pomažući mu doseći ćemo ono bitno jer život je jedan put i na kraju svi mi postajemo prah i pepeo.

Odličnu atmosferu među mladim djevojkama kojima je ovo prva ovakva suradnja, tijekom cijelog snimanja poticao je i sam redatelj spota Filip Filković Philatz sa svojom ekipom,a posebno je podigao dolazak samoga Urbana. Uvijek jedinstven, uvijek poseban, i ovoj suradnji Urban je dao poseban ton te vjerujemo da će ova suradnja biti samo jedna u nizu.
(DobreVijesti.info)

 


Komentari (2)add comment

robert split kaze:

...
najljepša pjesma ikada u Hrvatskoj; dubina, sklad, ljepota, duboki smisao. Djevojački glasovi dočaravaju kretanje broda na oceanu; može se osjetiti
silina mora, prolaznosti života, prepuštanja, ponovnog rađanja, pomirenja. I još mnogo toga.
 
19 Srpanj, 2011
Glasovi: +0

Admir kaze:

...
Nesto fenomenalno, nesto prelijepo............

Hvala djevojkama iz zbora sto su osvjezili prelijepu pjesmu, hvala i Damiru sto pise prelijepe stihove............
 
16 Veljača, 2011
Glasovi: +1

Napišite komentar

busy