U Puli najveća smotra klapskoga pjevanja u HrvatskojNajveća smotra klapskoga pjevanja, na kojoj je nastupilo 14 najboljih domaćih klapa pod "dirigentskom palicom" maestra Ljube Stipišića Delmate, održana je u subotu u pulskoj Areni. Više od tisuću posjetitelja dugotrajnim je pljeskom popratilo nastup sudionika toga velikog klapskog spektakla na kojemu su nastupile brojne klape, među kojima i pulska ženska klapa "Tranke".

Nastupili su i zagrebačke klape "Grdelin" i "Nostalgija", klapa "Kumpanji" iz Blata na Korčuli, splitske klape "Iskon" i "sv. Juraj HRM", solinski "Vokalisti Salone", klapa "Cambi" iz Kaštel Kambelovca, ženska klapa "Neverin" iz Kaštel Lukšića, klapa "Tragos" iz Trogira, šibenska "Maslina", riječka ženska klapa "Luka", klapa "Motovun" iz Motovuna uz gostovanje ženske klape "Volta" s Krka.

Klapama su se pridružili i estradni umjetnici Jasna Zlokić, Vinko Coce, Luka Nižetić i Neno Belan te glumac i komičar Željko Pervan sa svojim političkim komentarima.

Šibenska klapa "Maslina", koja prošle godine nije nastupila u pulskoj Areni zbog kornatske tragedije, sinoć je izvela i skladbu "Lumini" koju je napisao Arsen Dedić. Pjesma je to o svijećama koje na Kornatima pale najbliži tragično preminulih vatrogasaca.
(DobreVijesti.info/Totalportal.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy