Piše:
Nataša Trebotić

Autorica naše kolumne "Odgoj je ljubav" je pedagoginja i profesorica hrvatskog jezika. Već nekoliko godina radi s djecom i roditeljima pokušavajući ih usmjeriti u stvaranju zdravog odnosa. Takav odnos uključuje puno razgovora i zajedničkih aktivnosti. Smatra da se uvijek može nešto učiniti na kvaliteti veze roditelj-dijete imajući na umu da odrasla osoba ne smije odustajati u izgradnji sebe. Poći od sebe jedini je ispravan put do razvoja djeteta.

Njen je životni motto - Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu (M.Ghandi)


Facebook profile: Nataša TrebotićOdnos dvoje odraslih ljudi druga je najbitnija stvar za psihički razvoj djeteta. Ukoliko su roditelji sretni zajedno, i mnogo razgovaraju, ukratko ukoliko se vole i dijete će se osjećati voljeno. Na ovaj tekst ponukali su me česti usudila bih se reći, površni savjeti o braku i odnosima muškarca i žene. Često čujem savjete tipa prođi sve dok si neudata, mlada i slobodna.Osobito je važno da sve prođeš prije nego rodiš i imaš dijete!?

Kao da je brak zatvor, dijete samo obveza?! Molim vas da se okrenete drugačijem razmišljanju ako ste se možda uputili stazama ovog negativnog  stava o braku i obitelji.

Nemojte slušati  te savjete nego radije gradite sebe i izaberite partnera koji će vam u tome pomagati, te vaš život oplemeniti i osnažiti. Zamijenite negativne stavove otvorenim i pozitivnim, nađite dobre prijatelje koji će vas veseliti i ozdravljati kad ste potišteni. I naravno, darivajte sebe drugima. Morate se okružiti ljepotom da biste bili dobro. Rastite u dobru. 

To vam želim i za ovaj divan blagdan- Božić-da budete sa svojom obitelji u miru a ako je još uvijek nemate budite uporni u gradnji sebe i poklonite sebi ljubav. Nije uvijek lako graditi sebe, davati ljubav, zapravo je jako teško, ponekad komplicirano. Ali kako sijete tako žanjete i vjerujte mi što sada dajete vratiti će vam se u budućnosti.
Vaše dijete ako ste sretni da ga imate, dar je vama da rastete i razvijate se te da budete bolje osobe. Neka i ovaj Božić obilježe druženje i davanje, a ne samo trpljenje, žrtve i obvezni dio blagdana. I ne zaboravite-ovo bi trebalo biti slobodno vrijeme a ne vrijeme trke i depresije.

Sretan Vam Božić svima!


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy