Piše:
Nataša Trebotić

Autorica naše kolumne "Odgoj je ljubav" je pedagoginja i profesorica hrvatskog jezika. Već nekoliko godina radi s djecom i roditeljima pokušavajući ih usmjeriti u stvaranju zdravog odnosa. Takav odnos uključuje puno razgovora i zajedničkih aktivnosti. Smatra da se uvijek može nešto učiniti na kvaliteti veze roditelj-dijete imajući na umu da odrasla osoba ne smije odustajati u izgradnji sebe. Poći od sebe jedini je ispravan put do razvoja djeteta.

Njen je životni motto - Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu (M.Ghandi)


Facebook profile: Nataša TrebotićSvi mi jedva čekamo  godišnji odmor. Želimo uživati u dugom,toplom i bezbrižnom ljetu.  Volimo ljeto i njegove draži, posebno vi roditelji jer vam djeca ne idu u školu i ne opterećuju vas domaćim radovima, učenjem i sličnim. Uživajte u tome!

Osim uživanja ljeti su izuzetno su važne zajedničke  aktivnosti vas i vašeg djeteta. Jer  i preko ljeta ne staje naš samorazvoj a ni razvoj naše djece. Ovisno o dječjoj dobi možete odabrati jedan od mojih prijedloga: prošećite, plivajte, poklonite djetetu poučnu knjigu  i zamolite ga da vam ispriča kako ga se dojmila. Ljeto možete iskoristiti i za dulji razgovor, imate dovoljno vremena da budete potpuno koncentrirani  i da mu se posvetite.

Što odgajate na taj način? Samopouzdanje te zdravo korištenje slobodnog vremena. Jeste li znali da sve ovisnosti podlogu imaju u loše organiziranom slobodnom vremenu? Na fakultetu postoji poseban kolegij koji se zove «Slobodno vrijeme» te profesori poučavaju studente o važnosti kvalitetnog korištenja istog.

Godišnji odmor je pogodan i za samopročišćavanje. Možete preispitati svoja uvjerenja, stavove, odnose. Stoga, bilo da se hladite uz rijeku,more ili bazen, pokušajte doći u vrijeme kad nema nikoga i opustite se samo sa sobom.

Zapitajte se jeste li ugodili sebi? I ako niste odmah to učinite,napravite nešto za sebe. Upijte mir i tišninu, glazbu i sve što volite, ne zaboravite na sebe.

I naša sreća odgaja naše dijete.
Zašto da ne budemo odmorni i radosni?


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy