Piše:
Jelena Tomašević

”Život jest težak, no nikako nije za odustajanje. Tu smo da bismo živjeli, rasli, ljubili.” S tom mišlju Jelena ispisuje svoje tekstove u ovoj kolumni. Kao i svi traži odgovore, postavlja pitanja: Zašto smo ovdje? Ima li sve ovo smisla? Postoji li neki plan? Imam li ja svoj život u rukama? Na mnoga je pitanja dobila odgovore. Polako, sa stpljenjem, Svemir nam svima daje jednake mogućnosti i šalje Učitelje.

Spisateljica je i osnivač „Škole skladnog življenja“ gdje kroz radionice, tečajeve i individualni rad prenosi svoja iskustva i znanja. Podučava kako su misli, emocije i tijelo naši suputnici i poput najboljih su pomagača, ali isto tako uči kako osjetiti znakove kada ne činimo nešto dobro za sebe... Naš put je sa svim svojim izazovima tu i samo čeka da se probudimo i ispunimo najveću želju na svijetu - sretan život!

Web site: DobarSavjet.com
Facebook page: Jelena TomaševićOlakšanje koje svi polako počinjemo osjećati, nose ovi topli dani i sve manje gužve na ulici, mirnija popodneva i manje kolega na radnom mjestu. Djeca nemaju školu, sve je nekako drugačije, opušteniji smo, spremniji na komunikaciju, spremniji za odmor. Ne znam kako vi, no ja imam osjećaj kao da je ljeto samo ta dva mjeseca, srpanj i kolovoz, kada javno objavljujemo da je vrijeme za godišnje odmore, kada svi napuštaju grad i odlaze negdje, gdje će se osjećati bolje, učiniti možda nešto za sebe i obitelj.

Odlazimo li zaista svjesno, kako bi kreativno i s ljubavlju provodili dane okruženi ljudima koje volimo? Današnji pritisak okolnosti i njihovog tumačenja od strane medija, toliko utječe na našu percepciju osobne stvarnosti, da ponekad podsjećamo na muhe bez glave. Jurimo i žurimo, bez kraja i konca, bez smisla, umorni, i nažalost bez prave motivacije i sreće, ispunjenosti i nagrade, nagrade koju ćete sebi dati jer je završio prvi dio godine u kojoj ste puno radili, svašta prošli, teško stekli to što sada imate, ili pak sve izgubili... Vjerujte, stres je jednako težak i velik, imali Vi još danas posao, ili bili bez njega. ˝Kako?˝ pitate?

Pa jednostavno: oni koji ga nemaju samo su potvrdili svoje slutnje i uhvatili se u mrežu traženja novih prilika, dok su oni drugi koji ga imaju, u stalnom strahu da će ga izgubiti. Nažalost potpuno su u krivu; u grču su, strahuju i strepe, puni su ljutnje, gnjeva i negativnu energiju poput neke zaraze šire oko sebe... To je prava bolest kojom je obolio današnji svijet. Za svakoga od nas, i ja u to duboko vjerujem, postoji savršeno mjesto, kako radno, tako i za življenje, za odmor i učenje. Sve je već stvoreno... Na nama je da ne gubimo nadu, da probudimo uspavane i potisnute vještine i vrline, i pružimo si mogućnosti.

Dugi sam niz godina radila kao manager i postala sam svjesna da radna okolina, svakodnevni stres i jurnjava za prometima, udaljuju mene od mene same, od onog što zapravo jest život. Slažem se da treba zaraditi za kruh i krov nad glavom, mi zaslužujemo blagodati tehnološkog napretka i mogućnosti, no nije li danak koji plaćamo ipak prevelika cijena? I sada kada imamo sve, novi tv, novi auto, mobitel sa funkcijama koje nitko ne koristi (osim samog pronalazača), sve smo dalje od zagrljaja, istinskih vrijednosti, pravog i svjesnog življenja. Istrenirali su nas da trčimo poput hrtova... puste umjetnog zeca i mi svi jurnemo ne uključujući vlastite instinkte, intuiciju, volju, kreativnost. Na kraju dana, zatupljeni i iscrpljeni kažemo: ˝Tako je to – život je težak˝ prihvatimo, i poput robota isključimo program i legnemo na spavanje.

Mi smo, dragi moji, mnogo više od toga... Slažem se da život nije lak, no mi osjećamo prve zrake sunca na svojoj koži, mi znamo kako je slana suza, mi čujemo svoje srce, mi smo Ljudi. A Ljudima je u prirodi, u samom centru bivanja utkana Ljubav. Nije sve to vanjsko vrijedno Vašeg zdravlja, nije sve to vrijedno sve većih strahova i nesanice. Rođeni smo za rast i učenje, za puno veća i zadivljujuća dostignuća, to je naša priroda, a ne tapkanje u mraku minimalnog određivanja osrednjeg društva. Ne odustajte u nastojanju i kreacijama. Pogledajte, okrenite se oko sebe, sigurno poznajete nekog tko beskompromisno živi sebe, iako svi odmahuju glavom i smješkaju mu se iza leđa...

Nije lako biti i pokazati okolini svoju jedinstenost, zabljesnuti ih svojom ljepotom – rekli su nam toliko puta da nismo dovoljno vrijedni, i povjerovali smo im... ali, nisu bili u pravu. Ja jednostavno znam da je svatko od Vas čarobnom rukom doveden pred ove retke da probudi svoje srce i zaljubi se u Život, u svoj Put i u Sebe.... Svakoga od nas, baš svakoga Život proba hoće li odustati, hoće li nasjesti na štos koji prodaju površne neznalice... Proglasite kraj tom životu i hrabro se suočite sa najvećim strahom od svih strahova kojima strepi ljudsko srce – strahom od Uspjeha!

Mudri kažu da je strah koji imamo od neuspjeha mnogo manji i bezazleniji od onog koji skrivamo duboko u sebi - strah od Uspjeha...

On krije mnoge zamke: vidjet će da sam drugačiji, ismijat će me, kad uspijem, onda mogu i propasti, onda sigurno slijedi neuspjeh, bolje da se držim osrednjosti i plivam u neutralnim vodama između uspjeha i neuspjeha. Nismo za takve vode stvoreni – mi smo stvoreni za jedinstveni i čaroban let...

Iskoristite dane koji su pred Vama, posvetite se malo sebi i svojim željama, onima koje ste dugo čuvali daleko od svjetla dana... Imate pravo željeti i imate pravo da te želje i uspjeh budu ostvareni i osvojeni i da za njih budete nagrađeni! To ste pravo dobili rođenjem i nitko tko Vam kaže drugačije, nije u pravu!

Vi imate pravo i na pravi godišnji odmor na kojem se uživa, dobro jede i odmara. Zaslužili ste život financijski situiran i zdrav, bez stresa! Odlučite i postavite listu prioriteta i ciljeva za jesen, napravite listu želja. Anđeli samo čekaju Vaš znak, nismo stvoreni za patnju i bol, tapkanje u mraku i osrednjost. Stvoreni smo za uživanje u Životu!

Opustite se i uživajte, budite nježni i blagi i prema sebi i prema svojim najbližima, iskoristite ove dane, tu su, sada, jer ste ih zaslužili. Uspjeli ste! Čestitam!


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy