Piše:
Jelena Tomašević

”Život jest težak, no nikako nije za odustajanje. Tu smo da bismo živjeli, rasli, ljubili.” S tom mišlju Jelena ispisuje svoje tekstove u ovoj kolumni. Kao i svi traži odgovore, postavlja pitanja: Zašto smo ovdje? Ima li sve ovo smisla? Postoji li neki plan? Imam li ja svoj život u rukama? Na mnoga je pitanja dobila odgovore. Polako, sa stpljenjem, Svemir nam svima daje jednake mogućnosti i šalje Učitelje.

Spisateljica je i osnivač „Škole skladnog življenja“ gdje kroz radionice, tečajeve i individualni rad prenosi svoja iskustva i znanja. Podučava kako su misli, emocije i tijelo naši suputnici i poput najboljih su pomagača, ali isto tako uči kako osjetiti znakove kada ne činimo nešto dobro za sebe... Naš put je sa svim svojim izazovima tu i samo čeka da se probudimo i ispunimo najveću želju na svijetu - sretan život!

Web site: DobarSavjet.com
Facebook page: Jelena TomaševićOvih je dana završio jedan period moga života i započeo novi… Umrla su neka stara pravila i predrasude. Bila su tako stara i istrošena da je za njih došlo vrijeme da umru i nestanu iz ove stvarnosti… rodilo se nešto novo, nešto lijepo, nešto što bez jednog kraja ne bi niti moglo započeti… Kao što ste možda čuli ili pročitali, ovih je dana promocija moje knjige koja već krasi police knjižara, ali i grije srca ljudi koji je već čitaju… vi ste, dragi moji pozitivci svojim klikovima i čitanjem mojih tekstova dali ljubavna krila ovom projektu i sada jedna knjiga živi svoj život u ovome vidljivome svijetu… hvala vam na tome… 112.000 puta hvala

Poklanjam vam jednu od mojih najdražih tema iz knjige…

Smrt…

Da bismo počeli, moramo i završiti neke stvari…
Da bismo se rodili, moramo umrijeti…

Strah od smrti i ova tema, možda vam se učini na prvi pogled sumornom temom za početak dana, no..

Bi li  danas svanulo jutro da sinoć nije pala noć?
Bismo li shvatili svoju bezvremenu ljepotu i svrhu da nema smrti?
Bismo li cijenili svaki dan, svaki udah, svaki otkucaj svoga srca?
Mislite li, zaista,da je tjelesna smrt kraj?

Ili je to možda samo početak?

Buddha je jednom rekao da se ne boje smrti oni koji mudro žive…

Svaki je dan prožet mnogim pobjedama i prolaznošću. Svaki je dio našeg života jednom započeo, rodio nova saznanja, te završio i pustio da umru tada već stari strahovi i nadanja. Cijeli je naš život ispunjen i diše usponima i padovima, rođenjima i smrtima.

No zaista umire samo onaj koji se nije niti usudio živjeti!
Živite, ljubljeni moji, punim plućima, uvijek i zauvijek!

I ne bojte se, smrt je samo novi početak!

 


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy