Piše:
Jelena Tomašević

”Život jest težak, no nikako nije za odustajanje. Tu smo da bismo živjeli, rasli, ljubili.” S tom mišlju Jelena ispisuje svoje tekstove u ovoj kolumni. Kao i svi traži odgovore, postavlja pitanja: Zašto smo ovdje? Ima li sve ovo smisla? Postoji li neki plan? Imam li ja svoj život u rukama? Na mnoga je pitanja dobila odgovore. Polako, sa stpljenjem, Svemir nam svima daje jednake mogućnosti i šalje Učitelje.

Spisateljica je i osnivač „Škole skladnog življenja“ gdje kroz radionice, tečajeve i individualni rad prenosi svoja iskustva i znanja. Podučava kako su misli, emocije i tijelo naši suputnici i poput najboljih su pomagača, ali isto tako uči kako osjetiti znakove kada ne činimo nešto dobro za sebe... Naš put je sa svim svojim izazovima tu i samo čeka da se probudimo i ispunimo najveću želju na svijetu - sretan život!

Web site: DobarSavjet.com
Facebook page: Jelena TomaševićJoš je jedna godina na izmaku i mi ljudi smo ponekad skloni zaključiti je, možda i sa nekim lošim predznakom… No, mislim da Božić nije slučajno baš u ovo doba da svojim optimizmom i pozitivnim vibracijama skine naše zamagljene naočale i obriše ih kako bismo optimistično, ali i vrlo realno promotrili prošle mjesece i dali si VELIKI PLUS!

Hajde, dajmo si veliki plus jer smo, u prvom redu, još tu… Živi smo i imamo šansu dalje koračati, spretnije, mudrije, no isto tako i svjesnije… Kako? Pa, hajde u prvome redu – odlučimo i osjetimo da su sve škole koje nam je život donio bile pravi Dar i da nisu boljele uzalud… Obećajmo si da ćemo prvom, novom prilikom punim plućima živjeti naučeno znanje, biti mudriji i razboritiji i jako, jako hrabri! Hrabri u tome da ne odustajemo, da si dajemo šanse, da izbjegavamo izgovore i filozofiranje. Za brljanje zaista nema vremena, život je ionako prekratak.

Sastavimo svoju listu želja koje se svakako moraju naći na listi ostvarenih u slijedećih dvanaest mjeseci…

Poslovica kaže da ne možeš stići ako ne znaš kuda ideš. Prema tome, hrabri i pozitivni moji, sastavite za početak listu ostvarenih dostignuća u 2009. godini; ne zaboravite sve ono za što ste se jako morali truditi, a onda stavite na popis i ono čime su vas Anđeli počastili a niste se takvom nečem niti nadali… Mislim da prebrzo zaboravljamo sva svoja postignuća, pobjede, veselja… Sve se nekako podrazumijeva; lako zaboravljamo, okrećemo leđa i, umjesto da rastemo, mi u najboljem slučaju stagniramo, a većinom i naši uspjesi na kraju izgledaju kao veliki promašaji i gubitak. Zašto? Pa, jednostavno je.

Ako se za nešto trudimo, postignemo to i onda ne zahvalimo, ne pohvalimo se i ne osjetimo kako taj uspjeh ostvaruje osnovnu namjeru, to nažalost ne potiče i ne poljepšava naše Biće niti naš osobni, jedinstveni rast… Nebo plače, Anđeli tužni sliježu ramenima, a Svemir je uskraćen za priliku i jedan novi sjaj – sjaj Vaše zvijezde…

Lista Zahvalnosti je tako lijepo opisana od autora Tajne: počastite se lijepom listom, budite strpljivi i radujte joj se… budite ponosni na nju - ona je samo vaša i nitko je na ovome svijetu nema, niti sličnu! Mnogi će se zabrinuti jer, ako se toliko hvalim i sebe uzdižem, mogao bih postati umišljen i sebičan… Dragi moji, toliko ste se puta bacili u blato, dopustili drugima da vas ponize, protutnje i obrišu noge o vas, toliko ste puta bili poput starog otirača pred vratima - nikad prihvaćeni i voljeni, uvijek ispred vrata Ljubavi…

Stoga, malo realnih procjena i pohvale, sigurno će goditi vašem usamljenom Srcu (a možda vam uđe u naviku pa se krenete tako častiti češće; to je tek prava prilika da se vaše srce bez zadrške zaljubi i krene Ljubavnim putem prema – Vama!). Vaše Srce i vi cijelo vrijeme čekate baš tu prigodu… Zato, u akciju!

Nadalje, nije tu kraj, ima još! Svaka prava i ozbiljna inventura zahtjeva i popis stvari koje smo propustili; ispišite i njih, neka vam ne bude teško… Oprostite si, njihovo je vrijeme prošlo; da ste mogli i stigli, odnosno da vam je bilo suđeno, bili biste i njih posložili, ali niste. Zato, zaključite spisak i krenite dalje! To što se grizete nije nikome od koristi, najmanje vama…

Sada je na redu lijep dio: napravite listu Želja s kojima ćete se svakako počastiti u novoj godini. Neka to bude smjelije od cipela, skijanja, godišnjeg odmora. Poželite… let, zvijezde, Ljubav, prijateljstvo, prihvaćanje, opraštanje…

Rastite s tim popisom, neka vas prati kroz godinu, neka bude vaš kompas i vaša karta; smišljajte strategiju i načine kako proljepšati sebe da biste došli do cilja.

Hvala vam svima na više od sto petnaest tisuća trenutaka kada ste se družili sa sobom i mojim riječima, koje su smišljene i napisane baš – za VAS! Kolumna mi je ove godine otvorila neka nova iskustva, utrla put mojoj knjizi i… danas moje Srce kuca drugačije. Hvala vam na tome.

:) Želim vam sretan Božić i veselu novu 2010. :)

Raduje me nova godina; tko zna kakvim će nas čudima počastiti… SRETNO NAM!

:) Vaša Jelena


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy