Piše:
Jelena Tomašević

”Život jest težak, no nikako nije za odustajanje. Tu smo da bismo živjeli, rasli, ljubili.” S tom mišlju Jelena ispisuje svoje tekstove u ovoj kolumni. Kao i svi traži odgovore, postavlja pitanja: Zašto smo ovdje? Ima li sve ovo smisla? Postoji li neki plan? Imam li ja svoj život u rukama? Na mnoga je pitanja dobila odgovore. Polako, sa stpljenjem, Svemir nam svima daje jednake mogućnosti i šalje Učitelje.

Spisateljica je i osnivač „Škole skladnog življenja“ gdje kroz radionice, tečajeve i individualni rad prenosi svoja iskustva i znanja. Podučava kako su misli, emocije i tijelo naši suputnici i poput najboljih su pomagača, ali isto tako uči kako osjetiti znakove kada ne činimo nešto dobro za sebe... Naš put je sa svim svojim izazovima tu i samo čeka da se probudimo i ispunimo najveću želju na svijetu - sretan život!

Web site: DobarSavjet.com
Facebook page: Jelena TomaševićDrage pozitivke, dragi prijatelji,  Ovo je jedna sasvim ženska tema… razmišljam o razdoblju koje je nježno ali teško i sastavni je dio ženske prirode na Zemlji. Biti žena je lijepo, zahtjevno, bolno, no i nevjerojatno uzbudljivo. Kao što postoji vrijeme za sazrijevanje u ženu i majčinstvo, tako dolazi i vrijeme Mudrosti i zrelosti. Buđenje nove Žene u vama. Budite ponosne što ste Žene!

Znate onu «undo» opciju u našim računalnim programima... kad nešto krivo obrišemo ili pogriješimo, uvijek je tu opcija undo... ili ti ga po naški «ukini, opovrgni zadnju radnju»... Jako zgodna i korisna opcija, svaka čast onima koji su je smislili... spasila nas je tako mnogo puta... To su računala, a naš život? Ima li on opciju undo?

Dragi moji pozitivci... nisam vas zaboravila.. dođe tako svakom biću neko posebno vrijeme mirovanja, vrijeme kada nemamo puno toga za reći... no, danas mi je eto palo na pamet koliko se u zadnje vrijeme stalno srećem s ljudima razne dobi, različitih životnih priča, no jedno im je nekako zajedničko... neznaju kako reći DA....

Pa kako sad na pozitivnim stranicama Dobrih vijesti, od Dobre vile pozitivnih misli ovakva tema? Hm… htjeli mi to priznati ili ne naš je mozak dnevno obasipan gomilom informacija, najčešće su to prilično negativne vijesti, slike, zvukovi, emocije. Dnevno srećemo "negativne" ljude od kojih se ne osjećamo lijepo i pozitivno… i tako malo po malo u naše se misli uvuku one koje nazivamo negativnima.

Jedna je čitateljica zaželjela malo da protresemo zahvalnost, ciljeve, fokus i odgađanje... Evo, draga Biljana, krenimo od svakodnevice gdje nas naši ciljevi i fokus često natjeraju na odgađanje, a onda se tako užurbani i često umorni zaboravimo odmoriti, sjesti, smiriti i osjetiti zahvalnost... Čitajući ispisano zaključila sam da bi možda mnogi mogli čuti ovaj text kao odu sebičnosti, no, sebičnost sa svime ovime nema nikakve veze, a i naše srce to zna...

Dragi moji pozitivci… nisam vam pisala neko vrijeme… nije da nisam mislila na vas.. često vas se sjetim, no nastupilo je neko tiho vrijeme kod mene - unutra… Ušutili su neki glasovi i potrebe, nalazim se u nekoj vrsti hibernacije… i to osjećam kao dobro i potrebno… Željela bih sa vama danas podjeliti neke misli, i naravno poželjeti vam ugodne praznike…