Ovo je trenutak kada odjednom progledaš, počneš doživjeti istinu. Nešto se u tebi prelomi, shvatiš da si cijelo vrijeme gledao nekim "krivim" drugim očima. Sjedim na poslu, razmišljam o meni jako bitnom, situaciji koja me opsjeda zadnjih par godina. Nešto me iznutra trgnulo i u meni se rodila neka druga istina, bolna, jako bolna ali ispravna. Teško je prihvatiti istinu od koje si bježao cijelo vrijeme. Polako mi se otvaraju vidici, osjećam tjeskobu, nemir i otpor prema novim tek otkrivenim shvaćanjima.

Ali moram prihvatiti novo, ne smijem više bježat od sebe, od emocija koje me razdiru, želim ih proživjet i otpustiti. To je jedini ispravan način da bi moja duša i moje tijelo bili mirni. Počneš se pitati što je to u meni da možeš toliko godina sebe uvjeravati u nešto što ne postoji. Odlučila sam od ovog trenutka : "Emocije više neće presudit u odnosu s nekim".....Gledat ću otvorenog uma, proučiti svaki skriveni kutak druge osobe.....Previše sam dala sebe, previše vjere i nade sam dala u to da sam zaboravila slušat svoju intuiciju koja mi je godinama pokušavala davat do znanja da idem u krivom smjeru.

Evo sat vremena poslije, još sjedim na radnom mjestu, tipkam i već lagano nemir nestaje, prihvaćam "Novu" istinu i idem dalje. Ostaviti iza sebe šta je bilo i krenuti dalje  Širom Otvorenih Očiju.


Komentari (7)add comment

MareMare kaze:

...
Bravo za tekst
 
18 Ožujak, 2013
Glasovi: +1

majaqueen kaze:

...
...Mostar...nema sa dobrim vijestima ali ima sa dobrim mislima....sve je to isto....ovo je kolumna nečijeg razmišljanja, života....sve što je dobro i pozitivno......
 
04 Ožujak, 2013
Glasovi: +0

Dina kaze:

...
Mostar, pogledaj ovamo...
http://www.dobrevijesti.info/kategorije-vijesti/kolumne/dijete-u-meni
 
28 Veljača, 2013
Glasovi: +0

Mostar kaze:

...
Kakve veze ovo ima sa dobrim vijestima?
 
28 Veljača, 2013
Glasovi: -2

Ja kaze:

...
...nije lako ali je moguće...čovjek sam osjeti trenutak kad je spreman teške odnose prekinut i teške emocije otpustit....sve prije nije lako ni jednostavno...ovo je priča o tom trenutku kad ti se prelomi teško u lakše ili lako.....
 
20 Veljača, 2013
Glasovi: +1

SunGazing kaze:

...
Pa ustvari i je, lako je. Prihvati i otpusti smilies/smiley.gif
Toliko jednostavno da nam je bilo nepojmljivo..a opet moćno!
 
20 Veljača, 2013
Glasovi: +0

sarita kaze:

...
e kad bi to bilo tako lako!!! napisat i okrenit stanicu!!
 
19 Veljača, 2013
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy