Pas može biti čovjekov najbolji prijatelj, ali i druge životinje mogu pomoći osobama u nevolji. Terapije pomoću životinja pomažu ljudima koji pate ili se oporavljaju od niza bolesti i stanja postići bolje zdravlje i sreću. Terapijski kućni ljubimci obuhvaćaju razne pripadnike životinjskog svijeta, od pasa i minijaturnih konja do slonova i majmuna.
Prema ljudima u Tajlandu, slonovi su odlični terapeuti za djecu s autizmom. Seanse tako uključuju hranjenje slonova, igranje s njima i likovnu umjetnost na temu slonova. Inteligencija slonove čini idealnim životinjama za interakciju s ljudima, kažu znanstvenici.

Stariji ljudi smješteni u ustanovama često su usamljeni i depresivni, stoga organizacija u Salt Lake Cityju, Utah, osigurava mačke i pse terapeute s kojima se starije osobe druže i povezuju. Posjete životinja stanovnicima daju nešto čemu će se radovati.

Svako dijete može imati psa, ali ne može baš bilo tko imati minijaturnog konja, kaže direktorica neprofitne organizacije za terapiju pomoću ovih malenih konja. Oni su vrlo svestrani i pomažu unutar bolnica, domova za nemoćne i sl.

Životinje terapeuti pomažu ljudima svih dobi. Neke vrste pasa, poput labradora i retrivera, posebno su dobri za malu djecu.

Ne vjerujete dok ne vidite ove drage životinje u akciji? Dovoljno je samo pogledati neke od slijedećih fotografija.

 

 

 

 


Komentari (1)add comment

konj kaze:

21 Ožujak, 2013
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy