Evolucijski, postavivši ljude na vrh prehrambenoga lanca na Zemlji, ljudsko je društvo kroz povijest stvaralo određeni svjetonazor kojim je od svojih članova zahtijevalo redukciju osnovnih ljudskih vrjednota i vlastitih svjesnosti. Taj postupak smanjivanja povezanosti s prirodom moramo uvidjeti kako bismo shvatili dekadenciju današnjega morala - uzroke potlačivanja, iskorištavanja i pomanjkanja pozitivnih vrijednosti.

Svjetski dan životinja održava se svake godine 4. listopada, a prvi se puta obilježio 1931. godine. Taj je dan izabran jer kršćanski svijet tada slavi svetoga Franju Asiškoga - ljubitelja prirode i zaštitnika životinja i okoliša, no poruka koja se šalje na ovaj dan odavno je poprimila transreligijski i transnacionalni karakter.

Udruga POBJEDE, koja djeluje na području zaštite i promicanja prava životinja, isti će obilježiti na Trgu Ante Starčevića, u vremenu od 10 do 18 sati.  Šetnjom kroz šator posjetitelji/ce će imati priliku naučiti o životu i ponašanju domaćih i divljih životinja u slobodi i zatočeništvu. Na informativno-edukativnom štandu upoznavati ćemo posjetitelje/ice s problematikom testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama, a kao prezentaciju moguće alternative - življenja u skladu sa živim svijetom i prirodom, posjetitelji/ce će moći degustirati veganska jela i slastice.

Ne treba vjerovati da sva bića postoje radi čovjeka. Upravo suprotno, sva druga bića imaju svoju vlastitu svrhu i ne služe svrsi bilo koga drugoga. 
Majmonid - filozof, teolog i liječnik, 12.st

(DobreVijesti.info/OsijekOnline.com)


Komentari (1)add comment

HoffmanCarmela29 kaze:

...
Houses are expensive and not everybody is able to buy it. But, business loans are created to aid different people in such kind of cases.
 
28 Ožujak, 2012
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy