Info centar za mlade Osijek vas poziva na petu u nizu radionica zajedničkim nazivom „Svaki tjedan – događaj jedan.“ U utorak 14. kolovoza 2012. godine u 10:00 sati je radionica „Daruj krv“ koja se održava u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1. Radionica se odvija u suradnji sa  Crvenim križom Osijek, koji će ujedno biti i voditelji radionice. Ovom radionicom želimo mlade potaknuti na humanost i pozvati ih na dobrovoljno darivanje krvi. Također osim pozivanja na darivanje, radionicom ćemo nastojati otkloniti predrasude i strah kojeg većina ljudi osjeća prema darivanju krvi te potaknuti  mlade  da svojim djelovanjem pomognu društvu u kojem žive. Radionicom ćemo pružiti informacije o samom procesu davanja krvi, utjecaju na zdravlje i važnost darivanja.

Zašto nam je potrebno darivanje krvi? Krv se ne može proizvesti, kao što ni ne postoji niti njezina zamjena. Trend darivanja krvi želimo održati među mladima, jer kada darujemo krv činimo dobro sebi i pomažemo drugima. Od trenutka kada odlučite darovati krv, vi postižete i jedan viši cilj; darujući dio sebe omugućujete da se nečiji život sačuva.  

Ovaj niz radionica „Svaki tjedan – događaj jedan“ se održava u  sklopu europske kampanje „Informacija uPRAVO sad! Mladi pitaju“  svakog utorka u 10:00 sati i tako sve do kraja ljeta. Dolazak na radionice je besplatan i omogućen svima koji se žele družiti i pri tome nešto i naučiti.

Program:
14. kolovoza „Daruj krv“ (Crveni križ)
21. kolovoza „Budi promjena! Volontiraj!“ (Volonterski centar Osijek)
28. kolovoza „Govorništvo“

Napomena: ne počinje rano, traje kratko, a sigurno ćeš nešto dobro vidjeti i čuti, jer će biti zanimljivo i korisno :-).


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy