Udruga osoba sa cerebralnom paralizom „Srce“ osnovana je 1995. godine u Splitu. Glavna zadaća Udruge i cilj kojim se konstantno vodi u svojih 15 godina djelovanje, je borba za integraciju osoba sa cerebralnom paralizom i srodnim dijagnozama u društvo te pomoć obiteljima svojih članova – mladih koji imaju cerebralnu paralizu.

Udruga je 27.11.2010. u Splitu u dvorani HRM u Lori proslavila 15 godina postojanja. Tom prigodom je kroz dramski i glazbeni program predstavila još jednom svoje cjelokupno djelovanje i aktivnosti široj javnosti.

Nakon dramskog dijela, igrokaza koji je zapravo bio predstavljanje članova kroz stihove, svaki od njih je uz pratnju benda u živo i pratećih vokala izveo jednu popularnu pjesmu.

Odmah nakon rođendanskog koncerta, stale su stizati komentari sa svih strana. Članovi Udruge dobili su same pohvale za svoj nastup!

Cijelo rođendansko slavlje bilježeno je kamerama, što je kasnije zabiljženo na DVDu koji se može nabaviti u prostorijama udruge Srce u Splitu, a građanima grada Splita predstavljen je 13.05.2011. u hotelu President. Na tom dvostrukom DVD-u snimljeno  je i postepeno nastajanje ideja za rođendansku proslavu, uvježbavanje pjesama u Udruzi, te cjelokupne pripreme za taj veliki dan. Photosession „Rock Srce“ koji je poslužio kao odličan cover za DVD radio je prijatelj članova  Udruge i profesionalni fotograf gdin. Marijo Bašić.

Udruga Srce – Split nastavit će i dalje sa svojim aktivnostima u cilju što boljeg uključivanja osoba sa cerebralnom paralizom i srodnim dijagnozama u društvo. Nadamo se, uspješno kao i do sada!

Tekst sa nastupa Marina Vukušića sa pjesmom Geni kameni na rođendanskom koncertu u Lori možete vidjeti preko linka:    http://www.youtube.com/watch?v=31sY4EBBHLU 
Tekst napisala: Lea Righi
(DobreVijesti.info)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy