Ines Habek (28) lijepa je i mlada žena koja već četiri godine ustaje i liježe u krevet sa samo jednom mišlju: Hoću li pobijediti? Hoću li preživjeti? U razgovoru s njom samo rijetko kroz prelijepe oči ugledamo strah i sumnju, ali u trenutku treptajem oka zabrani takvim mislima duže zadržavanje u glavi. Jednu su ružnu metastazicu uspjeli maknuti „gamicom“ iz mozga, ali na žalost tri su još tu, odgovara na moje pitanje kakva je situacija. Glupo pitanje, priznajem. Situacija u kojoj se zloćudna bolest vratila u njezino tijelo i napala mozak, kosti i jetru, sigurno nije dobra. Zato je Ines heroj. Nije lako razgovarati o svojoj intimi, a još je teže o onom najintimnijem i najtežem, zloćudnoj bolesti, razgovarati javno i naglas.
Pod iscrpljujućim terapijama Ines se hrabro priključila akciji u kojoj je glasno govorila o svemu što prolazi. Njezin primjer i njezine riječi potaknule su mnoge djevojke i žene da ozbiljno razmišljaju o svome zdravlju, da prestanu misliti kako se bolest događa nekom drugom. Ines je svojim činom glasno afirmirala prevenciju i osvještavanje brige o zdravlju, senzibilizirala javnost za bolesne i one kojima je naša pomoć prijeko potrebna. Značajno je podigla svijest o potrebi brige za zdravlje žena ne samo Grada Zagreba, nego i cijele Hrvatske.

Ines je mlada, lijepa žena koja herojski vodi najvažniju bitku. Bitku za život. Ines Habek svojim je hrabrim istupom pomogla mnogim ženama, sada je vrijeme je da mi pomognemo njoj. Uz ionako tešku dijagnozu ona i njezina majka našle su se u izuzetno teškoj situaciji. Svaka je pomoć dobrodošla, pokrenute su mnoge akcije kako bi se prikupio novac i olakšao život ovoj maloj obitelji. Pomozite i vi.

Svi koji žele pomoći, novac mogu uplatiti na račun Ines Habek u Raiffeisen banci na broj: 2484008 – 3234319754.
(DobreVijesti.nfo/SanjaPortal.hr)

Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy