Djeca predškolskog uzrasta, članovi „DŠR Mali športaši“ , darivali su svoje igračke za štićenike domova Sv Josipa i Sv. Terezije na humanitarno sportskoj priredbi  „Mali sportaši – Velikog srca“ koja se četvrtu godinu za redom održala 11. prosinca u dvorani škole V. Preloga u Zagrebu.

Projekt je  zamišljen kao kombinacija prikaza športskih igara s naglaskom na humanitarnoj komponenti. Radost darivanja i pomaganja drugima nerijetko je rezervirana za odrasle, pa su se "Mali sportaši" odlučili omogućiti svojim članovima predškolskog uzrasta da i oni darivaju i pomognu.
Članovi Malih športaša poklonili su igračke za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i time uljepšali njihove Božićne i Novogodišnje blagdane.
 
Također su polaznici programa zajedno sa štićenicima doma predškolskog uzrasta pokazali svoje znanje u različitim sportskim igrama kao što su : Gospodari prstenova, Vuk i sedam kozlića, Brzi mlatić, Povuci potegni, Mornari i gusari.
DŠR Mali sportaši uz pomoć svojih članova, roditelja, sponzora i donatora uspjeli su osigurati  poklone za djecu domova. Djeca su dobila zimske cipele, trenirke, higijenske potrepštine i slatkiše.
Na prirebi se okupilo oko 300 djece polaznika sportskog programa, 600 roditelja, baki i djedova, te 30 trenera i volontera.
 
Program je vodila dugogodišnja prijateljica "Malih sportaša"  Iva Šulentić, a sve je svojim pjesmama razveselio Robert Mareković.
 
Društvo športske rekreacije "Mali športaši" registrirani su 2005.g. kao udruga za provođenje kratkog sportskog programa namijenjenog djeci  predškolskog uzrasta od 3 - 7 godina. Sportski program provodi se pod vodstvom sportskih voditelja. Tijekom cijele školske godine (rujan – lipanj), djeca kroz igru i zabavu svladavaju osnove desetak sportova u dvadesetak vrtića u Zagrebu, te Akademiji u Varšavskoj.
(DobreVijesti.info)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy