Uz pomoć etiopskog veleposlanstva u Turskoj tenisice će stići na odredište i razveseliti više od četiri tisuće mladih etiopskih trkača. Cijeli kontejner tenisica uskoro će iz Hrvatske avionom biti poslan u Etiopiju. A u Etiopiji će tenisice iz Hrvatske razveseliti 4,5 tisuće mladića i djevojaka, među kojima će ih neki možda i prvi put obuti.

Za dragocjeni im dar moći će zahvaliti građanima Hrvatske, a posebno Margareti Kulaš i Nikoli Boriću, koji su pokrenuli, odnosno proširili akciju prikupljanja tenisica za bosonoge etiopske trkače.

Nikolina ideja i želja da iz Hrvatske u Etiopiju, gdje živi i trenira trkače, donese nekoliko pari tenisica pretvorila se, uz inicijativu Margarete, profesorice geografije, u akciju organiziranu diljem Hrvatske. Budući da je odmalena fascinirana Afrikom, bez razmišljanja je prihvatila Nikolinu ideju i priopćila je svojim kolegama.

– Akcija je provedena u tristotinjak hrvatskih osnovnih i srednjih škola, a učenici su bili oduševljeni njome – govori Margareta, koja je sa svojim učenicima danima razvrstavala tenisice prema brojevima i pakirala ih za daleki put.

Akcija će se, po svemu sudeći, nastaviti jer je bosonogih u Etiopiji mnogo.
– Ova je pošiljka tek kap u oceanu jer je 70 posto stanovnika Etiopije bosonogo – ističe Nikola.

No, Margareta optimistično dodaje:
– Sve velike stvari započinju malim, naoko nevažnim promjenama!
(DobreVijesti.info/Vecernji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy