DŠR "Mali športaši“ organiziraju treću godinu za redom humanitarno-športski projekt "Mali športaši - velikog srca". Ove godine će se održati 19. prosinca 2009. u 10:30 sati u dvorani prirodoslovne škole V. Preloga, ulica grada Vukovara 239, Zagreb. Projekt je usmjeren za nezbrinutu djecu, stanovnike kuće Sv.Terezije od malog Isusa, Vrhovec 29 (djeca od 1.-7.godina) i kuća Sv. Josipa, Leskovački brijeg 15 - H. Leskovac (djeca od 8.-18. godina). U kućama je trenutno smješteno 60-ak djece.

DŠR "Mali športaši" registrirani su 2005.g. kao udruga za provođenje kratkog sportskog programa namijenjenog djeci predškolskog uzrasta. Program, koji provode stručne osobe, nije usmjeren na "stvaranje vrhunskih sportaša" i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta. Smatramo da ćemo uvođenjem sporta u vrtiću pridonijeti navikama zdravog načina života kod djece te popularizaciji sporta općenito. Program provodimo u 19 vrtića u Zagrebu i okolici, te u Sportskoj Akademiji u Varšavskoj 19.

Projekt je  zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara s naglaskom na humanitarnoj komponenti. Radost darivanja i pomaganja drugima nerijetko je rezervirana za nas odrasle, pa smo mi odlučili omogućiti našim polaznicima predškolskog uzrasta da i oni darivaju i pomognu. Svaki član Malih športaša će  pokloniti jednu svoju igračku za nezbrinutu djecu i time uljepšati njihove Božićne i Novogodišnje blagdane. Također će djeca predškolskog uzrasta s područja grada Zagreba koji su polaznici programa zajedno sa štićenicima doma predškolskog uzrasta pokazati svoje znanje u 10 različitih sportskih igara.

Ovim projektom  okupiti će se:

  • oko 250 djece predškolskog uzrasta (od 4-7 godina), polaznici programa
  • 400 roditelja
  • 30 trenera
  • 30 volontera

Pored svega u kontaktu s odgojiteljima smo utvrdili nužne potrepštine za djecu iz domova kao što su pelene, higijenske potrepštine, plahte, trenirke, tenisice, šalovi, rukavice, kape, ručnici, koš.

Sve navedeno osigurati ćemo dijelom iz vlastitih sredstava, međutim kako ona nisu dovoljna i ovim putem molimo za pomoć makar i u simboličnim iznosu. Oni koji su u mogućnosti podržati ovu akciju mogu izvršiti uplatu na poseban račun koji je otvoren samo za ovu priliku u Raiffeisen Bank  d.d;  2484008-1500172794 poziv na broj 2009-2010.

Ne zaboravite podržavajući ovu akciju pomažete djeci. Pozivamo vas da se pridružite i posjetite nas.

Sportski pozdrav.
http://www.malisportasi.hr


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy