Danas (četvrtak, 20. svibnja) je u Matici Hrvatskoj održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljana humanitarna udruga „Ruka dobrote“ koju su utemeljili ugledni pojedinci iz različitih područja djelovanja među kojima i načelnik Bistre g. Krešimir Gulić. Predsjednik Udruge, g. Milo Ostović, te potpredsjednici, g. Zorislav Lukić i  g. Danijel Koletić, najavili su pokretanje istoimene humanitarne akcije koja započinje u lipnju, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Tim povodom, konferenciji je prisustvovao i državni tajnik dotičnog ministarstva, g. Stjepan Adanić. Akcija će za cilj imati prikupljanje materijalnih i financijskih sredstava domovima za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj, ali isto tako će pokušati senzibilizirati hrvatsku javnost na posvajanje i udomljavanje djece, kojih u ovom trenutku ima više od 1300 u 33  doma te kojima osim profesionalne, kvalitetne skrbi, prema sadašnjim mogućnostima pripada dnevna naknada za džeparac od 3,33 kn, odnosno 100 kn mjesečno.

Uz akciju „Ruka dobrote“ stali su i hrvatski sportaši i kulturnjaci. Tako su se najpoznatiji hrvatski glazbenici okupili u band aid „Ruka dobrote“ kako bi izveli istoimenu pjesmu koja će se uskoro čuti na brojnim radio postajama. Nina Badrić, Oliver Dragojević, Feminem, Gibonni, Jacques Houdek, Ivana Husar, Goran Karan, Tereza Kesovija, Vladimir Kočiš Zec, Zorica Kondža, Josipa Lisac, Boris Novković, Davor Radolfi, Aki Rahimovski, Tedi Spalato, Jasmin Stavros, Đani Stipaničev, Miroslav Škoro, Marko Tolja, Vanna i Jasna Zlokić dali su svoj glas, a time i potporu ovoj akciji. Isto tako, s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava, generacija „Vatrenih 98“ i ekipa „Hrvatskih gospodarstvenika“ odigrat će revijalnu nogometnu utakmicu čiji će termin biti najavljen 60 dana prije održavanja.

Humanitarna akcija trajat će do početka prosinca. Kako bi se ova tematika približila društvenoj zajednici, Udruga je po scenariju gđe. Nadice Hartmann Ambrošić snimila dokumentarni film pod nazivom „Heroji“, koji će se prikazivati u više od 15 gradova i na koji će biti pozvani gospodarstvenici. Utemeljitelji udruge vjeruju da će unatoč situaciji svaki pojedinac na svoj način pružiti Ruku dobrote i uključiti se u ovu humanitarnu akciju.

Vladimir Ševa


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy