Ideja o pokretanju inicijative „Hrvatski prijatelj“ nastala je spontano, prilikom posjete aktivista i prijatelja UHDDR T.O. Sv. Rok šumi Rosinjača, mjestu pogibije 16 hrvatskih branitelja.

Daria Karić mlada je osječka glumica, ove će godine završiti preddiplomski studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku a ako joj se sreća osmiješi, i pomognu dobru ljudi, ostvarit će svoj životni san. 

Info centar za mlade Osijek vas poziva na petu u nizu radionica zajedničkim nazivom „Svaki tjedan – događaj jedan.“ U utorak 14. kolovoza 2012. godine u 10:00 sati je radionica „Daruj krv“ koja se održava u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1. Radionica se odvija u suradnji sa  Crvenim križom Osijek, koji će ujedno biti i voditelji radionice. Ovom radionicom želimo mlade potaknuti na humanost i pozvati ih na dobrovoljno darivanje krvi.

Udruga za poduke "Abakus" osnovana je u rujnu 2010. godine s ciljem poticanja obrazovanja, promicanja ljudskih prava, podizanje razine svjesnosti prema prirodnim bogatstvima te promicanje svih oblika nenasilnog i humanog ponašanja. Udruga održava plaćene edukacije (poduke, pripreme za državnu maturu i prijemne ispite) kojima financira projekte humanitarnog karaktera te pomaže pri učenju djeci slabog imovinskog stanja, invalidima itd.

Zagreb, 3. siječnja 2012. –S prvim danom 2012. godine pokrenut je humanitarni projekt Pampersa i dm-a za potporu dječjim vrtićima u Hrvatskoj. U sklopu projekta „Ja volim vrtić!“, za kupnju svakog pakiranja Pampersovih pelena u dm-udo 29. veljače 2012. Pampers i dm će donirati po četiri kune projektu potpore dječjim vrtićima u Hrvatskoj. Procjenjuje se da će ukupna donacija dosegnuti iznos od 400.000 kuna. Po dva vrtića iz svake hrvatske regije (ukupno pet regija) s najviše glasova primit će vrijednupotporu u očekivanom iznosu od oko 40.000 kn.

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom „Srce“ osnovana je 1995. godine u Splitu. Glavna zadaća Udruge i cilj kojim se konstantno vodi u svojih 15 godina djelovanje, je borba za integraciju osoba sa cerebralnom paralizom i srodnim dijagnozama u društvo te pomoć obiteljima svojih članova – mladih koji imaju cerebralnu paralizu.

Ines Habek (28) lijepa je i mlada žena koja već četiri godine ustaje i liježe u krevet sa samo jednom mišlju: Hoću li pobijediti? Hoću li preživjeti? U razgovoru s njom samo rijetko kroz prelijepe oči ugledamo strah i sumnju, ali u trenutku treptajem oka zabrani takvim mislima duže zadržavanje u glavi. Jednu su ružnu metastazicu uspjeli maknuti „gamicom“ iz mozga, ali na žalost tri su još tu, odgovara na moje pitanje kakva je situacija. Glupo pitanje, priznajem. Situacija u kojoj se zloćudna bolest vratila u njezino tijelo i napala mozak, kosti i jetru, sigurno nije dobra. Zato je Ines heroj. Nije lako razgovarati o svojoj intimi, a još je teže o onom najintimnijem i najtežem, zloćudnoj bolesti, razgovarati javno i naglas.

Djeca predškolskog uzrasta, članovi „DŠR Mali športaši“ , darivali su svoje igračke za štićenike domova Sv Josipa i Sv. Terezije na humanitarno sportskoj priredbi  „Mali sportaši – Velikog srca“ koja se četvrtu godinu za redom održala 11. prosinca u dvorani škole V. Preloga u Zagrebu.

Znate li kako izgleda život kada svaki dodir boli!? Kako je teško majci kada nemože zagrliti dijete? Djeca leptiri su posebni i potrebna im je posebna skrb i pažnja. Odlučili smo pomoći. Bokart i prijatelji su odlučili pokrenuti facebook aukciju gdje će prodavati svoje unikatne dizajnerske komade. Sredstva prikljupljena od prodaje donirati će udruzi Debra. N taj način će pridonjeti da ova udruga što uspješnije pomogne najosjetljivijima.

Uz pomoć etiopskog veleposlanstva u Turskoj tenisice će stići na odredište i razveseliti više od četiri tisuće mladih etiopskih trkača. Cijeli kontejner tenisica uskoro će iz Hrvatske avionom biti poslan u Etiopiju. A u Etiopiji će tenisice iz Hrvatske razveseliti 4,5 tisuće mladića i djevojaka, među kojima će ih neki možda i prvi put obuti.