Prvi dan na novom radnom mjestu ponekad može biti zastrašujuć kao i prvi dan škole. Koliko je značajan, toliko je i stresan jer o njemu može ovisiti i vaša reputacija u novom radnom okruženju. Evo kako ga preživjeti i štoviše, osigurati odličan početak.

Ostaviti odličan dojam prvog dana vrlo je važno. Ako zakasnite, loše ste počeli. Ako dođete pet minuta ranije, ljudi će to zapaziti. Obratite pažnju na dress code poduzeća, ukoliko ste u mogućnosti. Ako niste, odlučite se za jednostavne hlače koje ne pokazuju previše kože i košulja su najbolji izbor. Sa sobom možete ponijeti laganiju vestu i dodatni par formalnijih cipela, kako biste se lako mogli preobuti ukoliko vidite da cipele koje nosite i nisu baš najprikladnije. Za dobar prvi dojam to su dvije najvažnije stvari: da dođete na vrijeme i budete prikladno odjeveni.

Imate problema s pamćenjem imena? Potrudite se i prije tog prvog dana probajte saznati s kim ćete raditi. Kada upoznate kolege, ponovite njihova imena u svojoj glavi i tako ćete ih brže i lakše uspjeti zapamtiti.

Kako bi zadržali profesionalan i besprijekoran izgled tijekom dana, u svom stolu uvijek imajte mali set za hitne slučajeve, sa sitnicama poput pribadače, igle i konca, odstranjivača mrlja ili dodatnog para najlonki. Ne zaboravite ni kozmetičku torbicu u kojoj ćete imati ono najbitnije što će vam pomoći osvježiti izgled, osobito ukoliko ste iznenada pozvani na zajedničku večeru s kolegama.

 


Komentari (1)add comment

Stjepan S kaze:

...
Uf, još jedan tekst koji se obraća isključivo čitateljicama ovog portala...
 
17 Siječanj, 2012
Glasovi: +1

Napišite komentar

busy