Ovu su neki od faktora koji će vam pomoći da budete sretni na poslu i zadovoljni svojim radnim mjestom. Odlučite biti sretni - Sreća je u većini slučajeva samo stvar izbora. Možda se mnogi neće složiti s tim, ali je istina. Možete odlučiti biti sretni na poslu. Razmišljajte o svome poslu na pozitivan način. Izdvojite one aspekte koje volite i izbjegavajte razmišljati o negativnim stvarima. Družite se s kolegama koji vam se sviđaju i neka vam ne bude neugodno izbjegavati one koji vam kvare raspoloženje.

Svaki dan učinite nešto što volite
Nevažno sviđa li vam se trenutni posao ili ne sigurno možete pronaći nešto što volite. Radite to svaki dan. Možda se radi o kavi s kolegom ili ručku u obližnjem restoranu. Ali takve stvari nisu „kradljivci“ radnog vremena, nego motivatori, ono što će vam dolaske na posao učiniti privlačnima.

Preuzmite odgovornost za svoj profesionalni razvoj
Razmislite koji su vaši interesi i vještine. Što želite postići? Raspitajte se za seminare i mogućnosti napredovanja.

Saznajte što se događa u vašem uredu
Ljudi se svakodnevno žale kako ne dobivaju dovoljno informacija o tome što se događa u njihovom poduzeću, o projektima ili kolegama. Pasivno čekanje neće donijeti ništa, jer znanje nikad ne dolazi samo od sebe. Morate se potruditi nešto saznati. Razvijte svoju informacijsku mrežu i održavajte je protočnom.

Redovito zahtijevajte povratne informacije
Dosta šefova nikad ne daje povratne informacije svojim zaposlenicima, zbog toga želite li znati koliko je on zadovoljan morat ćete ga pitati. Razgovarajte i s klijentima, kupcima i kolegama. Saslušajte njihovo mišljenje i otvoreno prihvatite kritike.

Dajte samo ona obećanja koja možete održati
Jedan od najčešćih uzročnika stresa i nezadovoljstva radnim mjestom je osjećaj neuspješnosti. Dosta zaposlenika većinu vremena provodi smišljajući izlike zbog čega nisu nešto obavili na vrijeme ili brinući se o posljedicama. Kreirajte sustav organizacije koji će vam omogućiti da na sebe preuzimate samo onoliko obveza koliko ih možete podnijeti i uspješno obaviti.

Izbjegavajte negativnost
Izbjegavajte negativne razgovore, tračeve i nezadovoljne osobe. Nevažno koliko vi bili pozitivni, negativne osobe će imati utjecaj na vašu psihu.

Vježbajte profesionalnu hrabrost
Ako ste poput većine osobe, vjerojatno izbjegavate konflikte. A razlog zbog kojeg je to tako je jednostavan. Mislite kako je sukob strašan, štetan i opasan, što nije istina. Konflikti mogu biti vrlo produktivni ako se pravilno izvode.

Sprijateljite se
Osobe koje imaju prave prijatelje na poslu često su vrlo sretne i najzadovoljnije radnim mjestom. Zbog toga biste trebali odvojiti dovoljno vremena za upoznavanje s kolegama.
(DobreVijesti.info/CoverMagazin.com)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy