Heraklea d.o.o. prva agencija u Hrvatskoj specijalizirana za mystery shopping te jedina hrvatska tvrtka koja je članica Međunarodnog udruženja pružatelja mystery shopping usluga  (MSPA) predstavila je svoju Customer Service Akademiju koja će uskoro početi s radom. Predavači s Akademije u kratkom su programu prikazali dio onog što će njihovi polaznici moći naučiti. Dvanaest osoba imati će priliku ove godine postati Customer Service stručnjaci u Hrvatskoj a predavanja će početi polovicom slijedećeg mjeseca.

Akademija je namijenjena direktorima prodaje, direktorima marketinga, vlasnicima, voditeljima službe upravljanja te voditeljima upravljanja kvalitetom.

Kako objašnjava Kristina Horbec, vlasnica Heraklee, polaznici će moći naučiti mnogo o odnosu prema zaposlenicima, odnosu prema korisnicima, o ponašanju kao ključnom faktoru uspjeha, o mystery shoppingu (aktualnoj analizi kvalitete usluge u vašem poduzeću) itd. Stručni predavači će svojim polaznicima kroz svoja iskustva, istraživanja i poslovne savjete pokazati kako mogu mjeriti i unaprijediti kvalitetu svoje usluge.

Heraklea svakodnevno honorarno zapošljava više od 600 tajnih kupaca svih profila na području cijele Hrvatske. Putem vlastite web aplikacije za mystery shopping MARTI 3.0. klijentima omogućuje da već u roku od 24 sata od posjeta i poziva tajnih kupaca prate sve rezultate s prodajnih mjesta.
(DobreVijesti.info/LiderPress.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy