Nakon što je Kanđanka Christi Rougoor pretprjela katastrofalnu motorističku nesreću koja ju je u dobi od 21 godine prikovala za invalidska kolica, krenula je u potragu "za adrenalinom koji će nadomjestiti ono što je izgubila".

Vjerovali ili ne, odlučila se na bungee jumping u invalidskim kolicima, sa mosta, uz pomoć kanadske organizacije zvanom 9Lives Adventures koja okuplja i pomaže nepokretnim ljudima da prevladaju prepreke u svom životu.

"Gotovo svi koji me pitaju o organizaciji 9Lives Adventures žele znati kako se osoba s tjelesnim invaliditetom ili ona u invalidskim kolicima može odlučiti na bungee jumping", rekla je osnivačica organizacije Karim Ladki. Također je istaknula da su invalidska kolica vrlo čvrsta i da skakanje u kolicima zapravo drži tijelo stabilnjim, te da skakači također imaju posebno uže pričvršćeno za osovinu kolica.

Sudeći prema reakciji Christi Rougoor, ona je uživala u skoku. "Prvi i definitivno ne posljednji put da sam bila na bungee jumpingu u Whistleru", rekla je Christi, a kako je izgledao njezin skok možete pogledati u videu, koji je pomalo i zastrašujući, no djevojka se stvarno čini sretna. Pa što reći osim svaka čast na takvom duhu i velikoj hrabrosti.


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy