Beskućnica iz Brazila, Ercilia Stanciany, 41, dobila je mjesto na prestižnom sveučilištu i to nakon učenja iz knjiga koje je pronašla u smeću. Ercilia je preživljavala kopajući po kantama za smeće u gradu Victoriji u jugoistočnom Brazilu. Školu je napustila u dobi od samo 10 godina nakon što joj je otac zabranio pohađanje sati, te je slijedećih 20 godina živjela mizernim životom na ulici.

Negdje 2010. Ercilia, sada majka dvoje djece, skupljala je smeće kada je naišla na letak koji reklamira tečaj za odrasle koji žele završiti svoje školsko obrazovanje. Prijavila se, i koristeći knjige i savjete koje je također našla u koševima za smeće, uspjela ga je proći.

Prošle godine nastavila je svoje obrazovanje, završivši tečaj za prijavu na fakultet, ponovno koristeći materijale koje je pronašla posvuda.

Ovaj tjedan saznala je da je primljena na studij umjetnosti saveznog Sveučilišta u Espiritu Santu, jedne od brazilskih najuglednijih obrazovnih ustanova. Ercila je potom izjavila: "Plakala sam kad sam saznala vijest. Kada sam otišla na upis na sveučilište nisam se mogla prestati tresti. Moj otac je znao reći da mi nikad neće dati da idem u školu, da moje mjesto nije u školi i da nikada neću postići ništa u životu. Kad bi me samo mogao sada vidjeti".

 


Komentari (1)add comment

foringas kaze:

...
Tu se vidi volja za životom i korištenja najmanjih resursa kako bi se napravilo nešto pošteno sa vlastitim radom bez kriminala.
 
06 Ožujak, 2012
Glasovi: +5

Napišite komentar

busy