Vožnja kroz grad može biti vrlo frustrirajuća, a pronalaženje parkirnog mjesta još gori izvor frustracija. Skuter Moveo koji je napravila neprofitna organizacija Antro je vrlo lagan i na električni je pogon, a problem parkirnog mjesta rješava tako što se sklapa u sebe, pa ga se može vući na kotačićima kao komad prtljage.
Drugim riječima, s ovim skuterom možete se odvesti na posao, a zatim ga elegantno smjestiti u jedan kut vašeg ureda gdje vam neće smetati.
 
Skuter teži svega 25 kilograma što ipak nije zanemariva težina, međutim njegova najveća prednost je da je prenosiv. Doseže najveću brzinu od 45 km/h, a autonomija kretanja na baterijski pogon iznosi 35 kilometara.

Premda ovo nije vozilo za dulja putovanja adekvatno je za stanovnike gradova koji se voze s jednog mjesta na drugo i ne žele gubiti vrijeme na traženje parkinga.
 
Dizajn skutera je u potpunosti zatvoren tako da nemate briga hoćete li hlače umazati uljem motora, a nemate ni brige od naftnih mrlja, a za za razliku od drugih skutera na sklapanje, ovaj ima tradicionalno sjedalo u punoj veličini koje se montira na šasiju.
 
Antro je usredotočen je razvoj ekološkog prijevoza. Skuter na slici je potpuno funkcionalan prototip, ali tvrtka još treba prikupiti dodatna sredstva kako bi ga počela i komercijalno proizvoditi.
 
Ipak, kako piše Mashable, postoji nada da bi se mogla otvoriti proizvodna linija koja će izbacivati 4.000 skutera godišnje, uz potencijalni rast do 15.000 skutera godišnje.
 
Svaki Moveo skuter stajat će između 3.600 dolara i 4.600 dolara, a početak proizvodnje je planiran za iduću godinu.
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy