'Za novim električnim autom Rimac Concept_One okreću se glave. Ne samo zbog brzine, nego i zbog toga gdje se proizvodi', javlja CNN. CNN je prikazao videoprilog o hrvatskom električnom automobilu Rimac Concept_One. Kako začuđeno izvještava CNN, "ovaj prototip ne dolazi iz Detroita, Njemačke, pa čak ni iz Japana, nego iz male tvornice u Hrvatskoj".
Mate Rimac, 24-godišnji poduzetnik i dizajner, tvrdi da je njegov Concept_One najsnažniji električni automobil koji je ikad napravljen te da kao takav nema direktnu konkurenciju. Naime, fascinantni Concept_One ima 1.088 KS, a od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi.

Mladi Rimac započeo je biznis u garaži, a trenutačno ima tvrtku koja broji dvadesetak zaposlenih. Želja mu je, kako je rekao CNN-u, "proizvoditi automobile budućnosti u Hrvatskoj".

Planirana proizvodnja električnog automobila Rimac Concept_One je 15 automobila godišnje. Kraljevska obitelj iz Abu Dhabija već je poslala narudžbu, a prvi Concept_One bit će isporučen početkom iduće godine.
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy