Vozilo radi kao računalo, prepoznaje i pozdravlja svoga vozača te dopušta da ga upali preko zaslona s vanjske strane. Toyota je iskoristila Sajam motora u Tokyju kako bi predstavila novo čudo tehhnologije. Javnosti su pokazali koncept Fun-Vii, automobil koji razmišlja i izgleda kao "pametni telefon", piše Telegraph.

Fun-Vii skraćenica je za "zabava - vozilo, interakcija i internet", što uistinu i potvrđuje automobil na čijim se vratima nalazi zaslon na dodir. Vozilo radi kao računalo, prepoznaje i pozdravlja svoga vozača te dopušta da ga upali preko zaslona s vanjske strane. Vozač također može promijeniti boju, odnosno zaslon svoga automobila.

- Smatrali smo kako bi bilo zabavno staviti pametni telefon na kotače. Ta ideja dovela nas je do Fun-Viija - rekao je čelni čovjek Toyote Akio Toyoda. Automobil je dugačak 4,020 mm, širok 1,745 mm i virok 1,415 mm, a u njega stane vozač i dvoje putnika.

U Toyoti su dodali kako još nemaju u planu masovno proizvoditi ovakav automobil i pustiti ga na tržište već su samo htjeli pokazati gdje sve može odvesti tehnologija u dizajniranju automobila. 
(DobreVijesti.info/Vecernji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy