Toyota je bila pionir implementacije hibridne tehnologije kod automobila, no najveći proizvođač na svijetu rezerviran je i skeptičan po pitanju budućnosti električnih vozila.

Da se razumijemo, svaki se lokot ili lanac mogu fizički uništiti, ali za obijanje ovoga lopov će se morati svojski pomučiti.

Vožnja kroz grad može biti vrlo frustrirajuća, a pronalaženje parkirnog mjesta još gori izvor frustracija. Skuter Moveo koji je napravila neprofitna organizacija Antro je vrlo lagan i na električni je pogon, a problem parkirnog mjesta rješava tako što se sklapa u sebe, pa ga se može vući na kotačićima kao komad prtljage.

'Za novim električnim autom Rimac Concept_One okreću se glave. Ne samo zbog brzine, nego i zbog toga gdje se proizvodi', javlja CNN. CNN je prikazao videoprilog o hrvatskom električnom automobilu Rimac Concept_One. Kako začuđeno izvještava CNN, "ovaj prototip ne dolazi iz Detroita, Njemačke, pa čak ni iz Japana, nego iz male tvornice u Hrvatskoj".

Britanska kompanija Peel Engineering proizvođač je najmanjeg automobila na svijetu. Model P50 tako ima 3 kotača, dugačak je 1,3 metra, širok svega metar, a teži samo 59 kilograma. Peel P50 se proizvodio u 60-ima a sada ga kompanija odlučila ponovno vratiti u život, kao i njegov nešto atraktivniji model nazvan Trident.

Vidite li kraj nekontroliranom rastu cijena goriva? Ne? No, možemo li mi sami napraviti nešto što bi nam popravilo kućni budžet, odnosno možemo li "pametnim trošenjem" i uštedjeti? Tvrdimo vam – možete!

Kineska izumiteljica došla je do nevjerojatnog novog dizajna auta koji će voziti po šljunku, pijesku, ledu, pa čak i vodi. Vozilo koje se može kretati po različitim površinama ima maksimalnu brzinu oko 100 km/h.

Pogled preko ramena reći će da je 2011. bila zanimljiva godina puna prevrata u automobilskoj industriji. Neki su se neočekivano vinuli do zvijezda, drugi se stropoštali u provaliju bankrota, jednima je smrknulo, a drugima svanulo, neki su nas oduševili, a drugi razočarali. Nije stoga lako sačiniti popis najvažnijih automobilskih događaja koji su obilježili minulu godinu, no mi smo to svejedno pokušali, a nadamo se da pritom nismo nikog zaboravili.

Vozilo radi kao računalo, prepoznaje i pozdravlja svoga vozača te dopušta da ga upali preko zaslona s vanjske strane. Toyota je iskoristila Sajam motora u Tokyju kako bi predstavila novo čudo tehhnologije. Javnosti su pokazali koncept Fun-Vii, automobil koji razmišlja i izgleda kao "pametni telefon", piše Telegraph.

Taxi Cammeo je dao izjavu povodom nedavnih navoda pojedinaca u medijima. Grupacija Taxi Cammeo Zagreb, je počevši s radom u Zagrebu 22. travnja 2011. godine sa 76 vozila zaposlila ukupno 400 ljudi, i to u različitim odjelima svoje grupacije. Ponajviše je zaposleno vozača i djelatnika u dispečerskom centru. Osim toga otvorena su nova radna mjesta i zaposleni ljudi u upravi, marketingu i ljudskim resursima.