A zašto ne?

Novine, televizija, radio postaje, internet news portali, pa čak i reklame na plakatima… nažalost svi su prepuni ekskluzivnih vijesti o raznim strahotama, nesrećama, ratovima, skandalima i političkim spletkama. Na kraju svih tih izvještaja, ponekad, samo ponekad mediji objave jednu malu skromnu dobru vijest. I tako je najave, kao da je to nešto čudno. Slušamo lokalne vijesti i televizije kao govore da je danas poginulo četvero ljudi na prometnicama, dvoje je ubijeno... kao da je to stvarnost koja je "normalna" za nas...stanovnike ovoga svijeta! Kao da je svugdje tako pa je i normalno da je i ovdje kod nas, među nama isto tako...

No zašto dobre vijesti? Zato jer nam je dosta ratova, zato jer nam je dosta nasilja i terora, zato jer nam je dosta nametanje onakvog života kakvog ne želimo! Razmišljanjem o svijetu oko sebe, možemo promjeniti prvo sebe, a onda i cijeli svijet!

Jer, mi smo ljudska bića i ne zaslužujemo ovoliko bola, patnje, manipulacije i zastrašivanja i svjetskih strahota na našem planetu. DobreVijesti su samo jedan način, put...da i došli do onoga što nam je najpotrebnije.

Život dostojan ljudskog bića!

Mi  želimo održavati i poticati čitanje samo i isključivo dobrih kvalitetnih vijesti koje su pozitivne, čitljive, zanimljive i vesele.

"Jer vjerujemo da nismo jedini koje zanima pozitivan i veseli pogled na život i pozitivan pristup svijetu oko sebe. Jedan korak prema svakodnevici ispunjenoj zadovoljstvom je i usredotočenost na dobre stvari. Ne mislimo da pred lošim vijestima treba zatvarati oči. No, one koje ohrabruju, potiču i osnažuju smatramo važnijim. Zanima nas medijski prostor usmjeren na pozitivu." (MediaPositiva.hr)

Kao što kažu filozofi na forum.hr možda su samo i isključivo dobre vijesti utopija, pokušaj nemogućeg poduhvata, pokušaj da se ljudima predstave samo pozitivne i dobre vijesti kojih svakako ima ali nestaju u gomili loših?
 
Dobre vijesti su ono nešto što nam izmami osmjeh na licu, što nas tjera da se zamislimo i promislimo kako je život lijep. Kako je svaki novi dan poklon i svaki osmjeh koji dobijemo neprocjenjiv. Čitati i tražiti samo dobre vijesti jest željeti u svoj život unijeti radosti sreću, širiti mir i dobro jer, samo je jedan život za svakoga od nas, samo jedna prilika, samo jedan pokušaj... i zašto ga ne bi iskoristili za dobro i veselje.

Vaše Dobre Vijesti iz medija